Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Kwaśnica

Kwaśnica

Składniki: 0,5 kg kapusty kwaśnej 25 dkg wędzonych żeberek 15 dkg boczku wędzonego kostka...

Zupa krem z dyni

Zupa krem z dyni

Składniki: 1 kg wydrylowanej i obranej dyni, 1 puszka mleka kokosowego, ½ szklanki...

Wegetariańska tortilla z pomidorami, ogórkiem i sałatą

Wegetariańska tortilla z pomidorami, ogó…

Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej, 1 szklanka mąki kukurydzianej, 200 ml gorącej wody, 4...

Pomidory z kurkami

Pomidory z kurkami

Składniki: 4 pomidory, 1 szklanka kaszy kuskus ( napęczniałej), 200 g kurek, 50 g...

Czosnkowy chłodnik

Czosnkowy chłodnik

Składniki: 1 kefir, 2 ogórki, 4 ząbki czosnku, pęczek rzodkiewek, pęczek koperku,

Pstrąg łososiowy z sosem z czarnej porzeczki

Pstrąg łososiowy z sosem z czarnej porze…

Składniki: 4 płaty pstrąga łososiowego ze skórą– każdy około 120g 1/2 cytryny sól...

Składniki:

  • 5 średnich ziemniaków
  • 3 łyżki kaparów w zalewie
  • 15 małych cebulek marynowanych
  • 2 kiszone ogórki
  • 10 rzodkiewek
  • 5 zielonych oliwek
  • natka pietruszki

Sos cytrynowy:

  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki soku cytrynowego
  • 1 łyżeczka startej skórki cytrynowej
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka brązowego cukru
  • sól, pieprz

Ziemniaki ugotować w mundurkach. Ostudzić obrać ze skórki i pokroić w grubą kostkę. Kapary, marynowane cebulki, korniszony i oliwki osączyć (najlepiej na sitku). Rzodkiewki umyć pokroić w łódeczki. Ogórki pokroić w większą kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do miski.

Ziemniaki ugotować w mundurkach. Ostudzić obrać ze skórki i pokroić w grubą kostkę. Kapary, marynowane cebulki, korniszony i oliwki osączyć (najlepiej na sitku). Rzodkiewki umyć pokroić w łódeczki. Ogórki pokroić w większą kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do miski.

Sosem polać przygotowane składniki w misce dodać natkę z pietruszki, przyprawić solą i pieprzem. Całość delikatnie wymieszać.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia