Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Carpaccio z buraka

Carpaccio z buraka

Skład: 6 buraków średniej wielkości (ok 1 kg), pęczek natki pietruszki, czosnek, cytryna, olej lniany,

Małże z zieloną pietruszką

Małże z zieloną pietruszką

Składniki: 1 cebula 1 szklanka bulionu warzywnego 1 kg świeżych małży (w muszlach) 1...

Ciasto jogurtowe z morelami

Ciasto jogurtowe z morelami

Składniki: 1 jogurt naturalny 150 g (umyty kubeczek po jogurcie użyć...

Tartaletki z kremem pâtissière

Tartaletki z kremem pâtissière

Składniki ciasto: 200 g mąki krupczatki 90 g cukru pudru 120 g zimnego...

Roladki z czereśniowym sosem

Roladki z czereśniowym sosem

Składniki: 1 polędwiczka 1/2 kg czereśni 1 łyżka cukru 1 łyżka octu balsamicznego szczypta cynamonu

Botwinkowa tarta

Botwinkowa tarta

Ciasto: 150g mąki, 75g zimnego masła 1/2 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki zimnej...

Składniki:

  • 200g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 jajko
  • 50ml oleju
  • 250ml maślanki
  • brokuł - kilka kawałków
  • papryka czerwona i żółta
  • 3 suszone pomidory
  • 4 plastry szynki parmeńskiej
  • 3 ząbki czosnku
  • świeży tymianek
  • ser feta

Paprykę upiec w piekarniku, następnie obrać i drobno pokroić w kostkę. Brokuł podzielić na cząstki blanszować 3 minuty w osolonej wodzie. Następnie odsączyć. Szynkę, suszone pomidory pokroić w kostkę. Czosnek drobno posiekać.

Jajko ubić mikserem dodać maślankę i olej. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Miksować na jednolitą masę. Do ciasta dodać warzywa i szynkę parmeńską, czosnek oraz świeży tymianek. Wypełnić silikonowe foremki i posypać kostkami sera feta (3 kostki na jedną muffinę). Piec 30 minut w 170 stopniach Celsjusza.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia