Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Fasolka szparagowa w sosie musztardowym

Fasolka szparagowa w sosie musztardowym

Składniki: 50 dag fasolki szparagowej, 3 żółtka 2 łyżki musztardy kremskiej 2 łyżki masła 4...

Śliwkowe ruloniki z boczku

Śliwkowe ruloniki z boczku

Skład: 100g wędzonki, 8 śliwek suszonych, wydrylowanych, 25 ml brandy lub koniaku, pół łyżeczki...

Pieczone warzywa z serem kozim

Pieczone warzywa z serem kozim

Składniki: 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, 1 cukinia, 1 bakłażan, 1 fenkuł,

Krem brokułowy z serem gorgonzola

Krem brokułowy z serem gorgonzola

Składniki: 1 brokuł (większy) 2 ziemniaki 1 mały por 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła

Indyk GONG BAO

Indyk GONG BAO

Składniki: 400g polędwiczek z piersi indyka 3 ząbki czosnku 3 cm kawałek świeżego...

Kołacze ze śliwkami

Kołacze ze śliwkami

Skład ciasto: 2 dag drożdży, 5 łyżek cukru, 30 dag mąki, 110 ml ciepłego...

Składniki:

  • 200g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 jajko
  • 50ml oleju
  • 250ml maślanki
  • brokuł - kilka kawałków
  • papryka czerwona i żółta
  • 3 suszone pomidory
  • 4 plastry szynki parmeńskiej
  • 3 ząbki czosnku
  • świeży tymianek
  • ser feta

Paprykę upiec w piekarniku, następnie obrać i drobno pokroić w kostkę. Brokuł podzielić na cząstki blanszować 3 minuty w osolonej wodzie. Następnie odsączyć. Szynkę, suszone pomidory pokroić w kostkę. Czosnek drobno posiekać.

Jajko ubić mikserem dodać maślankę i olej. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Miksować na jednolitą masę. Do ciasta dodać warzywa i szynkę parmeńską, czosnek oraz świeży tymianek. Wypełnić silikonowe foremki i posypać kostkami sera feta (3 kostki na jedną muffinę). Piec 30 minut w 170 stopniach Celsjusza.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia