Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Cykoria zapiekana

Cykoria zapiekana

Składniki: 8 małych cykorii 1 łyżka soku z cytryny 60 g masła 1 łyżka...

Śliwki w occie

Śliwki w occie

Skład: 1 kg śliwek węgierek, 150 g cukru, 200 ml octu, kilka goździków, laska cynamonu,

Pierogi z cukinią

Pierogi z cukinią

Ciasto: 2 szklanki mąki, szczypta soli, żółtko jajka, łyżka masła, 1/2 szklanki wrzącej wody.

Tarta z bezą, agrestem i nektaryną

Tarta z bezą, agrestem i nektaryną

Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 100g masła 1 żółtko 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 2...

Gruszki w cieście francuskim

Gruszki w cieście francuskim

Składniki: 4 gruszki 1 opakowanie ciasta francuskiego 5 dag rodzynek 2 łyżki rumu 1 jajko

Seler naciowy w sosie holenderskim

Seler naciowy w sosie holenderskim

Skład: 1 seler naciowy, 200 ml rosołu, łyżka masła 4 żółtka, 120 g masła,

Składniki:

  • 4 gruszki
  • 8 plastrów szynki parmeńskiej
  • 150 g sera pleśniowego, najlepiej gorgonzola

Gruszki obrać ze skóry. Pokroić na cztery części, usunąć gniazda nasienne. Plaster szynki parmeńskiej przekroić na pół i owinąć nim ćwiartkę gruszki. Cztery owinięte ćwiartki gruszki umieścić w kokilce i zapiekać 10 minut w piekarniku nagrzanym do 160 st. C. Po 10 minutach posypać gruszki pokrojonym serem pleśniowym. Piec jeszcze około 1-2 minut do lekkiego roztopienia sera.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia