Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Bakłażany z mięsem i pomidorami

Bakłażany z mięsem i pomidorami

Skład: 2 bakłażany, 400 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej, 1 papryczka chili, 3...

Pierogi z cukinią

Pierogi z cukinią

Ciasto: 2 szklanki mąki, szczypta soli, żółtko jajka, łyżka masła, 1/2 szklanki wrzącej wody.

Chutney z agrestu

Chutney z agrestu

Składniki: 500 g agrestu 2 cebule dymki 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili 15...

Jajka zapiekane ze szpinakiem

Jajka zapiekane ze szpinakiem

Składniki: 6 jaj ugotowanych na twardo 100g szpinaku 100g tartego sera (może być...

Krem z kalafiora

Krem z kalafiora

Składniki: 1 cebula 1/4 bulwy selera 1 por (biała część) 1 łyżka oliwy 1...

Smażona kalarepa

Smażona kalarepa

Składniki: 2 duże kalarepki 2 ząbki czosnku 1 czerwona cebula sól, pieprz olej

Składniki:

  • 4 gruszki
  • 8 plastrów szynki parmeńskiej
  • 150 g sera pleśniowego, najlepiej gorgonzola

Gruszki obrać ze skóry. Pokroić na cztery części, usunąć gniazda nasienne. Plaster szynki parmeńskiej przekroić na pół i owinąć nim ćwiartkę gruszki. Cztery owinięte ćwiartki gruszki umieścić w kokilce i zapiekać 10 minut w piekarniku nagrzanym do 160 st. C. Po 10 minutach posypać gruszki pokrojonym serem pleśniowym. Piec jeszcze około 1-2 minut do lekkiego roztopienia sera.

Smacznego!

 

Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia