Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Sałatka z fenkułu i pomarańczy

Sałatka z fenkułu i pomarańczy

Składniki: 4 pomarańcze 1 bulwa fenkułu 2 łyżeczki nasion kminu 2 łyżki oliwy posiekana natka...

Shish Kebab

Shish Kebab

Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego, 1 jajko, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 7 ząbków czosnku, 2...

Zupa rybna

Zupa rybna

Składniki: 60 dag ryby (najlepiej dorsz + łosoś), 1 litr bulionu (najlepszy...

Gofry z frużeliną śliwkową

Gofry z frużeliną śliwkową

Skład ciasta: 1 i ½ szklanki maki pszennej, 1 łyżka proszku do...

Jajka zapiekane ze szpinakiem

Jajka zapiekane ze szpinakiem

Składniki: 6 jaj ugotowanych na twardo 100g szpinaku 100g tartego sera (może być...

Orientalna sałatka z ogórków

Orientalna sałatka z ogórków

Składniki: 2 ogórki gruntowe świeży imbir ok. 1 cm 1 łyżka jasnego sosu...

Składniki:

  • 2 garście szpinaku
  • 3 zielone szparagi
  • 3 łodygi rabarbaru
  • 10 orzechów włoskich
  • 1 kulka sera mozzarella

Sos:

  • 1 pomarańcza
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

Szparagi ugotować al dente (5 minut), ostudzone pokroić na 2 cm kawałki. Rabarbar pokroić na cienkie paski, mozzarelle pokroić w kostkę, orzechy połamać na kawałki. Umyte liście świeżego szpinaku ułożyć na półmisku. Posypać szparagami, rabarbarem, orzechami i serem. Całość polać sosem.

Przygotowanie sosu.
Wycisnąć sok z jednej pomarańczy. Sok wymieszać z oliwą, solą i pieprzem.

Smacznego!

 
Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia