Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Pâté

Pâté

Składniki: 500 g gęsich wątróbek, 1 cebula, 1 łyżeczka przyprawy korzennej, 10 suszonych śliwek, 1...

Surówka z białej rzodkwi

Surówka z białej rzodkwi

Składniki: 1 średnia biała rzodkiew 1 marchew 2 łyżki soku z cytryny 1/2 szklanki...

Sernik na zimno z gruszkami

Sernik na zimno z gruszkami

 Składniki: 250g herbatników digestive 100 g masła 2 łyżki żelatyny w proszku 300 ml...

Pieczone młode ziemniaki

Pieczone młode ziemniaki

Składniki: 1 kg młodych ziemniaków 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka...

Bakłażany z mięsem i pomidorami

Bakłażany z mięsem i pomidorami

Skład: 2 bakłażany, 400 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej, 1 papryczka chili, 3...

Krem brokułowy z serem gorgonzola

Krem brokułowy z serem gorgonzola

Składniki: 1 brokuł (większy) 2 ziemniaki 1 mały por 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła

Składniki:

  • 2 garście szpinaku
  • 3 zielone szparagi
  • 3 łodygi rabarbaru
  • 10 orzechów włoskich
  • 1 kulka sera mozzarella

Sos:

  • 1 pomarańcza
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

Szparagi ugotować al dente (5 minut), ostudzone pokroić na 2 cm kawałki. Rabarbar pokroić na cienkie paski, mozzarelle pokroić w kostkę, orzechy połamać na kawałki. Umyte liście świeżego szpinaku ułożyć na półmisku. Posypać szparagami, rabarbarem, orzechami i serem. Całość polać sosem.

Przygotowanie sosu.
Wycisnąć sok z jednej pomarańczy. Sok wymieszać z oliwą, solą i pieprzem.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia