Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Tartaletki z kremem pâtissière

Tartaletki z kremem pâtissière

Składniki ciasto: 200 g mąki krupczatki 90 g cukru pudru 120 g zimnego...

Kotleciki z ciecierzycy

Kotleciki z ciecierzycy

Składniki: 300 g suchych nasion ciecierzycy 20 g cebuli 2 ząbki czosnku 4...

Zupa cebulowa

Zupa cebulowa

Składniki: 4 cebule, wywar rosołowy, 3 łyżki mąki, 250 ml białego wina, tymianek,

Makaron ze szparagami

Makaron ze szparagami

Składniki: 200 g makaronu pełnoziarnistego 1 cukinia ząbek czosnku 1 pęczek białych szparagów (ok...

Carpaccio z truskawek na szpinaku z bazylią

Carpaccio z truskawek na szpinaku z bazy…

Składniki: 500 g truskawek 200 g szpinaku garść liści bazylii, ocet balsamiczny grubo mielony pieprz

Sałatka z brokułem i komosą

Sałatka z brokułem i komosą

Składniki: 100g komosy ryżowej 1 brokuł 3 garście świeżych liści szpinaku 50g sera pleśniowego 4...

Składniki:

  • 2 garście szpinaku
  • 3 zielone szparagi
  • 3 łodygi rabarbaru
  • 10 orzechów włoskich
  • 1 kulka sera mozzarella

Sos:

  • 1 pomarańcza
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

Szparagi ugotować al dente (5 minut), ostudzone pokroić na 2 cm kawałki. Rabarbar pokroić na cienkie paski, mozzarelle pokroić w kostkę, orzechy połamać na kawałki. Umyte liście świeżego szpinaku ułożyć na półmisku. Posypać szparagami, rabarbarem, orzechami i serem. Całość polać sosem.

Przygotowanie sosu.
Wycisnąć sok z jednej pomarańczy. Sok wymieszać z oliwą, solą i pieprzem.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia