Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Zupa krem ze szparagów

Zupa krem ze szparagów

Składniki: 2 pęczki białych szparagów 1 szklanka bulionu 1/2 szklanki śmietany 18% do...

Orientalne gołąbki

Orientalne gołąbki

Składniki: 1 kapusta włoska, 500 g mielonego mięsa z piersi kurczaka, 250 g...

Truskawkowe semifredo

Truskawkowe semifredo

Składniki: 1 jajko, 2 żółtka, 100 g cukru, cukier waniliowy, 250 ml śmietanki kremówki 30%,

Sałatka z brokułem i komosą

Sałatka z brokułem i komosą

Składniki: 100g komosy ryżowej 1 brokuł 3 garście świeżych liści szpinaku 50g sera pleśniowego 4...

Conchiglioni z ricottą i szpinakiem

Conchiglioni z ricottą i szpinakiem

Składniki nadzienia: ½ opakowania makaronu conchiglioni, ½ cebuli, czosnek 2 ząbki, ½ papryczki chili, 3...

Ratatouille

Ratatouille

Składniki: 1 duży bakłażan, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 4 cukinie, 800 g pomidorów,

Składniki:

  • 2 garście rukoli
  • 1 melon miodowy
  • 10 dag zielonych winogron
  • 1 krążek sera brie

Sos:

  • 1/2 papryczka chili
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki jabłkowego octu winnego
  • 2 łyżki soku jabłkowego
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • sól, pieprz

Rukolę opłukać i odsączyć z wody. Melon przekroić na pół, usunąć pestki. Miąższ wykroić łyżeczką w małe kulki. Winogrona przekrój na połówki, usunąć pestki. Ser pokroić w kostkę.

Oliwę wymieszać z octem jabłkowym, sokiem jabłkowym i sosem sojowym. Dodać oczyszczoną z pestek drobno posiekaną papryczkę chili oraz sól i pieprz do smaku.

Wydrążone połówki melona napełnić rukolą, następnie ułożyć na nich kulki melona i pokrojony winogron. Całość polać przygotowanym,schłodzonym sosem.

Smacznego!

 
Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia