Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Marokańska zapiekanka z ziemniakami i cytryną

Marokańska zapiekanka z ziemniakami i cy…

Składniki: 1 kg ziemniaków pokrojonych na plastry 3 łyżki oliwy 2 cebule pokrojone...

Ciasto cynamonowo-korzenne

Ciasto cynamonowo-korzenne

Składniki: 2 szklanki startej cukinii, 1 1/2 szklanki cukru, 2 jajka L (mniejsze...

Zapiekane naleśniki z warzywami

Zapiekane naleśniki z warzywami

Ciasto naleśnikowe: 3 jajka 200 g mąki 350 ml mleka sól 2 łyżki oleju rzepakowego

Sorbet brzoskwiniowy

Sorbet brzoskwiniowy

 Składniki: 400 g brzoskwiń 100 g cukru 100 ml wody sok z 1 cytryny

Omlet z warzywami

Omlet z warzywami

Składniki: 1/2 cebuli 1/2...

Makaron ze szparagami

Makaron ze szparagami

Składniki: 200 g makaronu pełnoziarnistego 1 cukinia ząbek czosnku 1 pęczek białych szparagów (ok...

Składniki:

  • 2 garście rukoli
  • 1 melon miodowy
  • 10 dag zielonych winogron
  • 1 krążek sera brie

Sos:

  • 1/2 papryczka chili
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki jabłkowego octu winnego
  • 2 łyżki soku jabłkowego
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • sól, pieprz

Rukolę opłukać i odsączyć z wody. Melon przekroić na pół, usunąć pestki. Miąższ wykroić łyżeczką w małe kulki. Winogrona przekrój na połówki, usunąć pestki. Ser pokroić w kostkę.

Oliwę wymieszać z octem jabłkowym, sokiem jabłkowym i sosem sojowym. Dodać oczyszczoną z pestek drobno posiekaną papryczkę chili oraz sól i pieprz do smaku.

Wydrążone połówki melona napełnić rukolą, następnie ułożyć na nich kulki melona i pokrojony winogron. Całość polać przygotowanym,schłodzonym sosem.

Smacznego!

 
Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia