Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Botwinkowa tarta

Botwinkowa tarta

Ciasto: 150g mąki, 75g zimnego masła 1/2 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki zimnej...

Śledzik otulony warzywami

Śledzik otulony warzywami

Składniki: 450g filetów śledziowych 2 duże ziemniaki ugotowane w mundurkach 2 duże buraki...

Pieczone warzywa z serem kozim

Pieczone warzywa z serem kozim

Składniki: 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, 1 cukinia, 1 bakłażan, 1 fenkuł,

Kalafior z anchois

Kalafior z anchois

Składniki: 1 kalafior, 80 g filetów anchois, 1 por, 1 cebula, 1 łyżka zielonej natki...

Buraczki faszerowane

Buraczki faszerowane

Skład: 5 średnich buraków, 20 dag białego sera, 3-4 łyżki śmietany kwaśnej 18%, 2...

Gołąbki z sosem ze świeżych pomidorów i wędzoną papryką

Gołąbki z sosem ze świeżych pomidorów i …

 Gołąbki: 500g mięsa mielonego z szynki, 100g ryżu, 1/2 główki kapusty, 60g bułki tartej, 1...

Składniki:

  • 2 garście rukoli
  • 1 melon miodowy
  • 10 dag zielonych winogron
  • 1 krążek sera brie

Sos:

  • 1/2 papryczka chili
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki jabłkowego octu winnego
  • 2 łyżki soku jabłkowego
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • sól, pieprz

Rukolę opłukać i odsączyć z wody. Melon przekroić na pół, usunąć pestki. Miąższ wykroić łyżeczką w małe kulki. Winogrona przekrój na połówki, usunąć pestki. Ser pokroić w kostkę.

Oliwę wymieszać z octem jabłkowym, sokiem jabłkowym i sosem sojowym. Dodać oczyszczoną z pestek drobno posiekaną papryczkę chili oraz sól i pieprz do smaku.

Wydrążone połówki melona napełnić rukolą, następnie ułożyć na nich kulki melona i pokrojony winogron. Całość polać przygotowanym,schłodzonym sosem.

Smacznego!

 
Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia