Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Łazanki z kapustą i grzybami

Łazanki z kapustą i grzybami

Składniki: 500g mąki 2 jajka 750g białej kapusty (około ½ średniej główki) 100g suszonych...

Żeberka z gruszkami

Żeberka z gruszkami

Składniki: 1 kg żeberek, 1 słoik gruszek w zalewie słodko-kwaśnej (przepis poniżej), oliwa, sól, pieprz,

Wielkanocne gniazdka

Wielkanocne gniazdka

Składniki: 4 duże cebule 100g wędzonego boczku 150g boczniaków 3 łyżki oleju sól i pieprz, szczypta...

Zabajone z owocami lata

Zabajone z owocami lata

Składniki: 4 żółtka, 4 łyżki drobnego cukru, 50 ml rumu, garść świeżych owoców...

Colesław z młodej kapusty

Colesław z młodej kapusty

 Składniki: 1/2 główki młodej kapusty, 1-2 startych na grubych oczkach marchwi, 1 mała...

Owocowe szaszłyki

Owocowe szaszłyki

Składniki: mały arbuz bezpestkowy owoce lata: maliny, truskawki, jeżyny, borówki (najlepiej duże)...

Składniki:

  • 2 garście rukoli
  • 1 melon miodowy
  • 10 dag zielonych winogron
  • 1 krążek sera brie

Sos:

  • 1/2 papryczka chili
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki jabłkowego octu winnego
  • 2 łyżki soku jabłkowego
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • sól, pieprz

Rukolę opłukać i odsączyć z wody. Melon przekroić na pół, usunąć pestki. Miąższ wykroić łyżeczką w małe kulki. Winogrona przekrój na połówki, usunąć pestki. Ser pokroić w kostkę.

Oliwę wymieszać z octem jabłkowym, sokiem jabłkowym i sosem sojowym. Dodać oczyszczoną z pestek drobno posiekaną papryczkę chili oraz sól i pieprz do smaku.

Wydrążone połówki melona napełnić rukolą, następnie ułożyć na nich kulki melona i pokrojony winogron. Całość polać przygotowanym,schłodzonym sosem.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia