Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Lody jagodowe

Lody jagodowe

Składniki: 3 żółtka jaj, 80 g cukru, 200 ml śmietanki 30% 200 g...

Kołacze ze śliwkami

Kołacze ze śliwkami

Skład ciasto: 2 dag drożdży, 5 łyżek cukru, 30 dag mąki, 110 ml ciepłego...

Omlet z warzywami

Omlet z warzywami

Składniki: 1/2 cebuli 1/2...

Zupa kokosowa ze szpinakiem i patatami

Zupa kokosowa ze szpinakiem i patatami

Składniki: 500g patatów 30 g masła 1 cebula posiekana 2 ząbki czosnku, zmiażdżone łyżeczka startego...

Czosnkowy chłodnik

Czosnkowy chłodnik

Składniki: 1 kefir, 2 ogórki, 4 ząbki czosnku, pęczek rzodkiewek, pęczek koperku,

Łazanki z kapustą i grzybami

Łazanki z kapustą i grzybami

Składniki: 500g mąki 2 jajka 750g białej kapusty (około ½ średniej główki) 100g suszonych...

Składniki:

  • 5 młodych ziemniaków,
  • 250 g marynowanych śledzi,
  • 1 zielony ogórek,
  • 1/2 szklanki cebulek marynowanych,
  • 3 ugotowane jajka,
  • 1/2 czerwonej cebuli.

Sos:

  • 1 łyżka octu winnego,
  • 1 łyżka posiekanego koperku,
  • 1 łyżka musztardy francuskiej,
  • 1 łyżka musztardy z chili,
  • gałka muszkatołowa,
  • 3 łyżki oliwy,
  • 1/2 łyżeczki cukru pudru.

Śledzie odsączyć, pokroić w paseczki. Ugotowane w mundurkach ziemniaki i ogórek obrać, pokroić w kostkę. Jajka obrać i pokroić na plasterki. Cebulę pokroić w kostkę. Cebulki marynowane odsączyć. Wszystkie składniki wymieszać.

Musztardę połączyć z oliwą i octem. Doprawić cukrem, solą i pieprzem. Wstawić na 15 minut do lodówki. Następnie polać sałatkę.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia