Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Roladki z czereśniowym sosem

Roladki z czereśniowym sosem

Składniki: 1 polędwiczka 1/2 kg czereśni 1 łyżka cukru 1 łyżka octu balsamicznego szczypta cynamonu

Langosze ze szpinakiem

Langosze ze szpinakiem

Składniki: 250 g mąki, 200 g ziemniaków, 10 łyżka cukru, 30 g drożdży, 200 ml...

Lekka rolada z jabłkami

Lekka rolada z jabłkami

Ciasto: 5 jajek 15 dag cukru 10 dag mąki 1 łyżka masła do posmarowania...

Krem z kalafiora

Krem z kalafiora

Składniki: 1 cebula 1/4 bulwy selera 1 por (biała część) 1 łyżka oliwy 1...

Wiosenny chłodnik

Wiosenny chłodnik

Składniki: 1 pęczek botwiny 2 górki kiszone 1 litr kefiru lub ...

Kalafior zapiekany w sosie pomidorowym

Kalafior zapiekany w sosie pomidorowym

Składniki: 1 kalafior, 500 g sosu pomidorowego w kartoniku, 100 g parmezanu, 100 g...

Składniki:

  • 5 młodych ziemniaków,
  • 250 g marynowanych śledzi,
  • 1 zielony ogórek,
  • 1/2 szklanki cebulek marynowanych,
  • 3 ugotowane jajka,
  • 1/2 czerwonej cebuli.

Sos:

  • 1 łyżka octu winnego,
  • 1 łyżka posiekanego koperku,
  • 1 łyżka musztardy francuskiej,
  • 1 łyżka musztardy z chili,
  • gałka muszkatołowa,
  • 3 łyżki oliwy,
  • 1/2 łyżeczki cukru pudru.

Śledzie odsączyć, pokroić w paseczki. Ugotowane w mundurkach ziemniaki i ogórek obrać, pokroić w kostkę. Jajka obrać i pokroić na plasterki. Cebulę pokroić w kostkę. Cebulki marynowane odsączyć. Wszystkie składniki wymieszać.

Musztardę połączyć z oliwą i octem. Doprawić cukrem, solą i pieprzem. Wstawić na 15 minut do lodówki. Następnie polać sałatkę.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia