Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Cykoria zapiekana z wielkopolskim serem smażonym i orzechami włoskimi

Cykoria zapiekana z wielkopolskim serem …

Składniki: 4 duże cykorie, 1 opakowanie sera smażonego wielkopolskiego 300 g, garść łuskanych...

Wegetariańska tortilla z pomidorami, ogórkiem i sałatą

Wegetariańska tortilla z pomidorami, ogó…

Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej, 1 szklanka mąki kukurydzianej, 200 ml gorącej wody, 4...

Warzywne szaszłyki

Warzywne szaszłyki

Składniki: 3 kolorowe papryki 1 cebula 1 cukinia 10 pieczarek 10 pomidorków koktajlowych

Carpaccio z truskawek na szpinaku z bazylią

Carpaccio z truskawek na szpinaku z bazy…

Składniki: 500 g truskawek 200 g szpinaku garść liści bazylii, ocet balsamiczny grubo mielony pieprz

Sorbet brzoskwiniowy

Sorbet brzoskwiniowy

 Składniki: 400 g brzoskwiń 100 g cukru 100 ml wody sok z 1 cytryny

Colesław z młodej kapusty

Colesław z młodej kapusty

 Składniki: 1/2 główki młodej kapusty, 1-2 startych na grubych oczkach marchwi, 1 mała...

Składniki:

  • 5 młodych ziemniaków,
  • 250 g marynowanych śledzi,
  • 1 zielony ogórek,
  • 1/2 szklanki cebulek marynowanych,
  • 3 ugotowane jajka,
  • 1/2 czerwonej cebuli.

Sos:

  • 1 łyżka octu winnego,
  • 1 łyżka posiekanego koperku,
  • 1 łyżka musztardy francuskiej,
  • 1 łyżka musztardy z chili,
  • gałka muszkatołowa,
  • 3 łyżki oliwy,
  • 1/2 łyżeczki cukru pudru.

Śledzie odsączyć, pokroić w paseczki. Ugotowane w mundurkach ziemniaki i ogórek obrać, pokroić w kostkę. Jajka obrać i pokroić na plasterki. Cebulę pokroić w kostkę. Cebulki marynowane odsączyć. Wszystkie składniki wymieszać.

Musztardę połączyć z oliwą i octem. Doprawić cukrem, solą i pieprzem. Wstawić na 15 minut do lodówki. Następnie polać sałatkę.

Smacznego!

 
Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia