Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Carpaccio z buraka

Carpaccio z buraka

Skład: 6 buraków średniej wielkości (ok 1 kg), pęczek natki pietruszki, czosnek, cytryna, olej lniany,

Zupa krem z młodych ziemniaków i szparagów

Zupa krem z młodych ziemniaków i szparag…

Składniki: 500 g ziemniaków 8 zielonych szparagów 250 ml śmietany 30% 1 łyżka masła 1litr...

Sałatka z ziemniaków

Sałatka z ziemniaków

Składniki: 5 średnich ziemniaków 3 łyżki kaparów w zalewie 15 małych cebulek marynowanych 2...

Creme brulee ze śliwkami

Creme brulee ze śliwkami

Składniki: 400 g śliwek, 400 ml śmietany 30%, 100 ml mleka, cukier waniliowy, 4 żółtka,

Zupa pomidorowa z jabłkami

Zupa pomidorowa z jabłkami

Składniki: 1 pęczek włoszczyzny bez kapusty, 30 dag wołowiny z kością, 4 pomidory, 1...

Zupa z sałaty

Zupa z sałaty

Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa, kość ze schabu, pęczek włoszczyzny, 1 cebula, 1 główka sałaty masłowej,

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach
  • 120 g zwykłej zielonej fasolki
  • 1 mała czerwona cebulka
  • 2 jajka
  • 8 liści sałaty rzymskiej
  • 5 fileciki anchois
  • 15 czarnych oliwek
  • 15 kaparów

Sos:

  • 1 łyżka octu winnego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 mały ząbek czosnku, drobno posiekany
  • 4 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki listków świeżego oregano

Sos – Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać oliwę, sok z cytryny i musztardę. Mieszać aż wszystkie składniki połączą się. Dodać pokrojone oregano, pietruszkę, przyprawić solą i pieprzem.

Odstawić do lodówki.

Sałatka – fasolkę oczyścić i gotować około 4 minut. Cebulę pokroić w pióra, jajka ugotować na półtwardo pokroić w plastry. Fileciki anchois kroić w drobną kostkę. Na talerzu ułożyć porwane liście sałaty, następnie zieloną fasolkę pokrojoną na pół, pokrojoną cebulę, jajka i całość posypujemy filecikami. Czarne oliwki pokroić na pół, sałatkę posypać oliwkami i kaparami. Na koniec poukładać kawałki tuńczyka. Całość polać sosem.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia