Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Curry z korbola

Curry z korbola

Skład: 600 – 700 g obranej i oczyszczonej dyni, 2 cebule (posiekać...

Langosze ze szpinakiem

Langosze ze szpinakiem

Składniki: 250 g mąki, 200 g ziemniaków, 10 łyżka cukru, 30 g drożdży, 200 ml...

Owocowa sałatka z kurczakiem

Owocowa sałatka z kurczakiem

Składniki: 1 pierś z kurczaka oliwa, gałązka świeżego rozmarynu sól, pieprz 150g bezpestkowego winogronu 1...

Orientalna zupa warzywna

Orientalna zupa warzywna

Składniki: 1 marchewka 1 por 1/4 bulwy selera 10 suszonych grzybów Mung 1,5 l bulionu...

Łazanki z kapustą i grzybami

Łazanki z kapustą i grzybami

Składniki: 500g mąki 2 jajka 750g białej kapusty (około ½ średniej główki) 100g suszonych...

Karp w cieście

Karp w cieście

Składniki: 1 karp 75g włoskich orzechów ½ selera 1 cebula, pęczek natki z pietruszki

Skład:

  • 100g wędzonki,
  • 8 śliwek suszonych, wydrylowanych,
  • 25 ml brandy lub koniaku,
  • pół łyżeczki tłuszczu,
  • 12 obranych migdałów,
  • świeże zioła – bazylia, mięta itp.
  • serek typu Philadephia,
  • sól, biały pieprz

Śliwki poprzedniego dnia zalewamy brandy lub koniakiem.
Wędzonkę kroimy w cienkie plastry i obsmażamy je na tłuszczu
z obu stron. W każdy owoc wkładamy na miejsce pestki masę migdałową wyrobioną w moździerzu, wymieszaną z ziołami (bazylia, mięta itp.),połową serka Philadelphia, solą i pieprzem do smaku. Owijamy go plastrem wędzonki, przebijamy szpadką lub wykałaczką.


Zamiast wędzonki możemy użyć gotowanej lub wędzonej szynki.

Smacznego!

Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia