Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Maccheroni z pesto bazyliowo-pietruszkowym

Maccheroni z pesto bazyliowo-pietruszkow…

Skład: 500 g makaronu maccheroni, ½ pęczka pietruszki, ½ pęczka bazylii, 10 g tartego...

Żeberka z gruszkami

Żeberka z gruszkami

Składniki: 1 kg żeberek, 1 słoik gruszek w zalewie słodko-kwaśnej (przepis poniżej), oliwa, sól, pieprz,

Zielone naleśniki ze szpinakiem i kozim serem

Zielone naleśniki ze szpinakiem i kozim …

Składniki: pęczek bazylii 1 szklanki mleka 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1/2 łyżki proszku...

Brownie z truskawkami

Brownie z truskawkami

Składniki: 200 g truskawek 3 tabliczki gorzkiej czekolady 3 x 100 g 200...

Ciasto cynamonowo-korzenne

Ciasto cynamonowo-korzenne

Składniki: 2 szklanki startej cukinii, 1 1/2 szklanki cukru, 2 jajka L (mniejsze...

Konfitura z cebuli

Konfitura z cebuli

Składniki: 200 g cebuli czerwonej lub białej, 150 ml czerwonego wina, 50 g...

Skład:

  • 100g wędzonki,
  • 8 śliwek suszonych, wydrylowanych,
  • 25 ml brandy lub koniaku,
  • pół łyżeczki tłuszczu,
  • 12 obranych migdałów,
  • świeże zioła – bazylia, mięta itp.
  • serek typu Philadephia,
  • sól, biały pieprz

Śliwki poprzedniego dnia zalewamy brandy lub koniakiem.
Wędzonkę kroimy w cienkie plastry i obsmażamy je na tłuszczu
z obu stron. W każdy owoc wkładamy na miejsce pestki masę migdałową wyrobioną w moździerzu, wymieszaną z ziołami (bazylia, mięta itp.),połową serka Philadelphia, solą i pieprzem do smaku. Owijamy go plastrem wędzonki, przebijamy szpadką lub wykałaczką.


Zamiast wędzonki możemy użyć gotowanej lub wędzonej szynki.

Smacznego!

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia