Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Pierogi z młodą kapustą

Pierogi z młodą kapustą

Ciasto: 2 szklanki mąki, szczypta soli, żółtko jajka, łyżka masła, 1/2 szklanki gorącej wody,

Cykoria zapiekana

Cykoria zapiekana

Składniki: 8 małych cykorii 1 łyżka soku z cytryny 60 g masła 1 łyżka...

Ciasto jogurtowe z morelami

Ciasto jogurtowe z morelami

Składniki: 1 jogurt naturalny 150 g (umyty kubeczek po jogurcie użyć...

Chutney z agrestu

Chutney z agrestu

Składniki: 500 g agrestu 2 cebule dymki 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili 15...

Glazurowana młoda marchewka

Glazurowana młoda marchewka

Składniki: 700 g młodych marchewek, 1 szklanka bulionu warzywnego, 50 ml białego wina, 1...

Białe szparagi w sosie holenderskim

Białe szparagi w sosie holenderskim

Składniki: pęczek białych szparagów łyżeczka soli morskiej łyżeczka cukru 1/2 kostki masła 4 żółtka

Skład:

  • 100g wędzonki,
  • 8 śliwek suszonych, wydrylowanych,
  • 25 ml brandy lub koniaku,
  • pół łyżeczki tłuszczu,
  • 12 obranych migdałów,
  • świeże zioła – bazylia, mięta itp.
  • serek typu Philadephia,
  • sól, biały pieprz

Śliwki poprzedniego dnia zalewamy brandy lub koniakiem.
Wędzonkę kroimy w cienkie plastry i obsmażamy je na tłuszczu
z obu stron. W każdy owoc wkładamy na miejsce pestki masę migdałową wyrobioną w moździerzu, wymieszaną z ziołami (bazylia, mięta itp.),połową serka Philadelphia, solą i pieprzem do smaku. Owijamy go plastrem wędzonki, przebijamy szpadką lub wykałaczką.


Zamiast wędzonki możemy użyć gotowanej lub wędzonej szynki.

Smacznego!

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia