Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Carpaccio z truskawek na szpinaku z bazylią

Carpaccio z truskawek na szpinaku z bazy…

Składniki: 500 g truskawek 200 g szpinaku garść liści bazylii, ocet balsamiczny grubo mielony pieprz

Sałata masłowa z pesto bazyliowym

Sałata masłowa z pesto bazyliowym

Składniki: 1 główka sałaty masłowej, ser biały typu włoskiego, 2 jajka, 1 ogórek szklarniowy.

Truskawkowe semifredo

Truskawkowe semifredo

Składniki: 1 jajko, 2 żółtka, 100 g cukru, cukier waniliowy, 250 ml śmietanki kremówki 30%,

Pâté

Pâté

Składniki: 500 g gęsich wątróbek, 1 cebula, 1 łyżeczka przyprawy korzennej, 10 suszonych śliwek, 1...

Zupa cebulowa

Zupa cebulowa

Składniki: 4 cebule, wywar rosołowy, 3 łyżki mąki, 250 ml białego wina, tymianek,

Panna cotta

Panna cotta

Ciasto: 500 ml śmietanki 30 % 500 ml mleka 3,2 % 80 g...

Skład:

  • 100g wędzonki,
  • 8 śliwek suszonych, wydrylowanych,
  • 25 ml brandy lub koniaku,
  • pół łyżeczki tłuszczu,
  • 12 obranych migdałów,
  • świeże zioła – bazylia, mięta itp.
  • serek typu Philadephia,
  • sól, biały pieprz

Śliwki poprzedniego dnia zalewamy brandy lub koniakiem.
Wędzonkę kroimy w cienkie plastry i obsmażamy je na tłuszczu
z obu stron. W każdy owoc wkładamy na miejsce pestki masę migdałową wyrobioną w moździerzu, wymieszaną z ziołami (bazylia, mięta itp.),połową serka Philadelphia, solą i pieprzem do smaku. Owijamy go plastrem wędzonki, przebijamy szpadką lub wykałaczką.


Zamiast wędzonki możemy użyć gotowanej lub wędzonej szynki.

Smacznego!

Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia