Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Carpaccio z buraka

Carpaccio z buraka

Skład: 6 buraków średniej wielkości (ok 1 kg), pęczek natki pietruszki, czosnek, cytryna, olej lniany,

Botwinkowa tarta

Botwinkowa tarta

Ciasto: 150g mąki, 75g zimnego masła 1/2 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki zimnej...

Konfitowana pierś z kaczki w sosie śliwkowym

Konfitowana pierś z kaczki w sosie śliwk…

Składniki: 2 piersi kaczki 1 szklanka oleju rzepakowego lub tłuszczu gęsiego sól pieprz rukola

Cykoria zapiekana

Cykoria zapiekana

Składniki: 8 małych cykorii 1 łyżka soku z cytryny 60 g masła 1 łyżka...

Roladki z bakłażanów

Roladki z bakłażanów

Składniki: 2 bakłażany, 20 dag serka typu philadelfia, kilka plastrów szynki parmeńskiej 1 ząbek...

Zupa z soczewicy

Zupa z soczewicy

Składniki: 200 g łuskanej czerwonej soczewicy 2 cebule 4 łyżki oliwy 4 pomidory...

Składniki:

  • 4 malinowe pomidory
  • 4 morele
  • 1 awokado
  • 4 gałązki mięty
  • oliwa extra vergin
  • pieprz.

Pomidory, morele umyć i pokroić w łódeczki. Awokado obrać ze skóry, pokroić w łódeczki.

Liście mięty posiekać. Pomidory, morele, awokado ułożyć na półmisku posypać grubo zmielonym, świeżym pieprzem. Całość posypać miętą i skropić oliwą.

Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia