Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Pierogi z cukinią

Pierogi z cukinią

Ciasto: 2 szklanki mąki, szczypta soli, żółtko jajka, łyżka masła, 1/2 szklanki wrzącej wody.

Aioli

Aioli

Składniki: 4 duże ząbki czosnku, 2 żółtka, 250 ml oliwy, 1 łyżka soku z...

Krem brokułowy z serem gorgonzola

Krem brokułowy z serem gorgonzola

Składniki: 1 brokuł (większy) 2 ziemniaki 1 mały por 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła

Kurkowe risotto

Kurkowe risotto

Składniki: 20 dag ryż risitto 40 dag kurek 150 ml białego wytrawnego wina ½...

Maccheroni z pesto bazyliowo-pietruszkowym

Maccheroni z pesto bazyliowo-pietruszkow…

Skład: 500 g makaronu maccheroni, ½ pęczka pietruszki, ½ pęczka bazylii, 10 g tartego...

Młoda kapusta z pomidorami

Młoda kapusta z pomidorami

Składniki: główka młodej kapusty, 1 cebula, 2 pomidory, pęczek koperku, 1/2 szklanki bulionu warzywnego,

Składniki:

  • 4 malinowe pomidory
  • 4 morele
  • 1 awokado
  • 4 gałązki mięty
  • oliwa extra vergin
  • pieprz.

Pomidory, morele umyć i pokroić w łódeczki. Awokado obrać ze skóry, pokroić w łódeczki.

Liście mięty posiekać. Pomidory, morele, awokado ułożyć na półmisku posypać grubo zmielonym, świeżym pieprzem. Całość posypać miętą i skropić oliwą.

Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Smacznego!

 
Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia