Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Sałatka z ziemniaków

Sałatka z ziemniaków

Składniki: 5 średnich ziemniaków 3 łyżki kaparów w zalewie 15 małych cebulek marynowanych 2...

Duże pieczarki nadziewane papryką

Duże pieczarki nadziewane papryką

Składniki: 4 duże pieczarki 1 cebula 2 ząbki czosnki 1 papryka zielona 1 papryka czerwona

Zupa włoska z młodych warzyw

Zupa włoska z młodych warzyw

Składniki: 300g bobu 1/2 cebuli 3 marchewki 1/2 cukinii 5 liści sałaty lodowej

Strudel jabłkowy

Strudel jabłkowy

Składniki ciasto: 250g mąki, pół szklanki wody, 1 jajko, 50g cukru pudru, łyżka oliwy,

Omlet z warzywami

Omlet z warzywami

Składniki: 1/2 cebuli 1/2...

Krem brokułowy z serem gorgonzola

Krem brokułowy z serem gorgonzola

Składniki: 1 brokuł (większy) 2 ziemniaki 1 mały por 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła

Składniki:

  • 3 kg cukinii
  • 0,5 kg cebuli
  • 1 papryka czerwona
  • 2 papryki żółte
  • 0,5 kg marchwi
  • 1 główka czosnku
  • 1 łyżka soli
  • 2 łyżki soli ziołowej
  • 1 szklanka octu
  • 1 szklanka cukru
  • 2 małe łyżeczki kurkumy
  • 1/2 szklanki oleju

Przygotowanie cukinii: młodą cukinię nie obieramy, starszą obrać i usunąć gniazda nasienne. Następnie pokroić w słupki. Paprykę oczyścić i również pokroić w słupki. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w piórka. Czosnek rozdrobnić. Wszystkie warzywa przełożyć do miski, zalać octem i oliwą oraz doprawić przyprawami. Całość wymieszać. Sałatkę pozostawić na 6 godzin. Przełożyć do słoików. Pasteryzować 10 minut.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia