Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Kruche pierożki do barszczu

Kruche pierożki do barszczu

Ciasto: 350g mąki 30g mąki ziemniaczanej 150g masła 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 żółtko

Ziemniaki po kanaryjsku

Ziemniaki po kanaryjsku

Składniki: 0,5 kg małych ziemniaków, 2-3 łyżek soli morskiej.

Ziemniaki mirepoix

Ziemniaki mirepoix

Składniki: 250 g ziemniaków pokrojonych w kostkę, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 100 ml...

Krem z porów

Krem z porów

Składniki: 3 łyżki masła 2 duże pory 1 cebula 3 ziemniaki 1,5 litra bulionu warzywnego

Smażona kalarepa

Smażona kalarepa

Składniki: 2 duże kalarepki 2 ząbki czosnku 1 czerwona cebula sól, pieprz olej

Mufiny czekoladowo-marchewkowe

Mufiny czekoladowo-marchewkowe

Składniki na ciasto (ok. 20 sztuk): 300 g mąki, 300 g marchewki, 125...

Składniki:

  • 3 kg cukinii
  • 0,5 kg cebuli
  • 1 papryka czerwona
  • 2 papryki żółte
  • 0,5 kg marchwi
  • 1 główka czosnku
  • 1 łyżka soli
  • 2 łyżki soli ziołowej
  • 1 szklanka octu
  • 1 szklanka cukru
  • 2 małe łyżeczki kurkumy
  • 1/2 szklanki oleju

Przygotowanie cukinii: młodą cukinię nie obieramy, starszą obrać i usunąć gniazda nasienne. Następnie pokroić w słupki. Paprykę oczyścić i również pokroić w słupki. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w piórka. Czosnek rozdrobnić. Wszystkie warzywa przełożyć do miski, zalać octem i oliwą oraz doprawić przyprawami. Całość wymieszać. Sałatkę pozostawić na 6 godzin. Przełożyć do słoików. Pasteryzować 10 minut.

Smacznego!

 
Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia