Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Duże pieczarki nadziewane papryką

Duże pieczarki nadziewane papryką

Składniki: 4 duże pieczarki 1 cebula 2 ząbki czosnki 1 papryka zielona 1 papryka czerwona

Zapiekane naleśniki z warzywami

Zapiekane naleśniki z warzywami

Ciasto naleśnikowe: 3 jajka 200 g mąki 350 ml mleka sól 2 łyżki oleju rzepakowego

Krem brokułowy z serem gorgonzola

Krem brokułowy z serem gorgonzola

Składniki: 1 brokuł (większy) 2 ziemniaki 1 mały por 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła

Sałatka brokułowa z jajkiem

Sałatka brokułowa z jajkiem

Składniki: 1 brokuł, 5 jajek, 5 pomidorów, 1 jogurt naturalny, 1 łyżka majonezu,

Wielkanocne gniazdka

Wielkanocne gniazdka

Składniki: 4 duże cebule 100g wędzonego boczku 150g boczniaków 3 łyżki oleju sól i pieprz, szczypta...

Tradycyjny norweski deser jabłkowy

Tradycyjny norweski deser jabłkowy

Składniki: 4 małe lub 2 duże jabłka, herbatniki typu petit beurre, 400 ml...

Składniki:

  • 3 kg cukinii
  • 0,5 kg cebuli
  • 1 papryka czerwona
  • 2 papryki żółte
  • 0,5 kg marchwi
  • 1 główka czosnku
  • 1 łyżka soli
  • 2 łyżki soli ziołowej
  • 1 szklanka octu
  • 1 szklanka cukru
  • 2 małe łyżeczki kurkumy
  • 1/2 szklanki oleju

Przygotowanie cukinii: młodą cukinię nie obieramy, starszą obrać i usunąć gniazda nasienne. Następnie pokroić w słupki. Paprykę oczyścić i również pokroić w słupki. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w piórka. Czosnek rozdrobnić. Wszystkie warzywa przełożyć do miski, zalać octem i oliwą oraz doprawić przyprawami. Całość wymieszać. Sałatkę pozostawić na 6 godzin. Przełożyć do słoików. Pasteryzować 10 minut.

Smacznego!

 
Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia