Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Brownie z truskawkami

Brownie z truskawkami

Składniki: 200 g truskawek 3 tabliczki gorzkiej czekolady 3 x 100 g 200...

Selerowy krem

Selerowy krem

Składniki: 1 seler, oliwa, 1 litr wody ser pleśniowy, kostka rosołowa,

Jajka marynowane w buraczkach

Jajka marynowane w buraczkach

Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo Marynata: 2 szklanki wody 60 ml octu 2 duże...

Marynowana dynia

Marynowana dynia

Składniki: 1 kg dyni, 250 g cukru, 200 ml octu, kawałek cynamonu, 6 goździków.

Sałatka z ziemniaków

Sałatka z ziemniaków

Składniki: 5 średnich ziemniaków 3 łyżki kaparów w zalewie 15 małych cebulek marynowanych 2...

Szpinakowe zawijańce

Szpinakowe zawijańce

Składniki: 3 piersi z kurczaka, 2 opakowania szpinaku świeżego, 3 ząbki czosnku, 2 łyżki...

 

Z marchwi:

Marchew oraz pietruszkę obierz i pokrój na cienkie plasterki. Obtocz je w marynacie przygotowanej z oliwy, soli, pieprzu i ziół prowansalskich. Plasterki warzyw wyłóż na papier do pieczenia i piecz w temperaturze 200°C przez ok. 30 minut. Po upieczeniu pozostaw warzywa w zamkniętym i wyłączonym piekarniku, aż do wystygnięcia.

Z ziemniaków

Ziemniaki obierz, umyj i pokrój na cienkie plasterki. Posmaruj je dokładnie oliwą z oliwek wraz z pieprzem, solą, bazylią, oregano i ostrą papryką. Ziemniaki poukładaj na papierze do pieczenia i piecz w temperaturze 220C przez ok. 10-12 minut. Upieczone chipsy pozostaw do podsuszenia w stygnącym.

Z buraka

Umyte buraki pokrój na cienkie plasterki. Dokładnie obtocz je w oleju z solą, pieprzem, czosnkiem oraz bazylią. Buraki rozłóż na papierze do pieczenia i piecz przez 15-20 minut w temperaturze 180°C, a następnie pozostaw do w piekarniku, do czasu całkowitego wystygnięcia.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia