Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Makaron z kurkami i pomidorami

Makaron z kurkami i pomidorami

Składniki: 200g makaronu wstęgi 4 pomidory malinowe 200g kurek 2 ząbki czosnku 1 cebula

Ciasto cynamonowo-korzenne

Ciasto cynamonowo-korzenne

Składniki: 2 szklanki startej cukinii, 1 1/2 szklanki cukru, 2 jajka L (mniejsze...

Maccheroni z pesto bazyliowo-pietruszkowym

Maccheroni z pesto bazyliowo-pietruszkow…

Skład: 500 g makaronu maccheroni, ½ pęczka pietruszki, ½ pęczka bazylii, 10 g tartego...

Żeberka z gruszkami

Żeberka z gruszkami

Składniki: 1 kg żeberek, 1 słoik gruszek w zalewie słodko-kwaśnej (przepis poniżej), oliwa, sól, pieprz,

Deser brzoskwiniowy z kolorowym pieprzem i serkiem mascarpone

Deser brzoskwiniowy z kolorowym pieprzem…

Składniki: 4 brzoskwinie 1 limonka 500 ml owocowego białego wytrawnego wina 1 łyżka kolorowego...

Sernik na zimno z gruszkami

Sernik na zimno z gruszkami

 Składniki: 250g herbatników digestive 100 g masła 2 łyżki żelatyny w proszku 300 ml...

 

Z marchwi:

Marchew oraz pietruszkę obierz i pokrój na cienkie plasterki. Obtocz je w marynacie przygotowanej z oliwy, soli, pieprzu i ziół prowansalskich. Plasterki warzyw wyłóż na papier do pieczenia i piecz w temperaturze 200°C przez ok. 30 minut. Po upieczeniu pozostaw warzywa w zamkniętym i wyłączonym piekarniku, aż do wystygnięcia.

Z ziemniaków

Ziemniaki obierz, umyj i pokrój na cienkie plasterki. Posmaruj je dokładnie oliwą z oliwek wraz z pieprzem, solą, bazylią, oregano i ostrą papryką. Ziemniaki poukładaj na papierze do pieczenia i piecz w temperaturze 220C przez ok. 10-12 minut. Upieczone chipsy pozostaw do podsuszenia w stygnącym.

Z buraka

Umyte buraki pokrój na cienkie plasterki. Dokładnie obtocz je w oleju z solą, pieprzem, czosnkiem oraz bazylią. Buraki rozłóż na papierze do pieczenia i piecz przez 15-20 minut w temperaturze 180°C, a następnie pozostaw do w piekarniku, do czasu całkowitego wystygnięcia.

Smacznego!

 

Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia