Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Sałatka z fenkułu i pomarańczy

Sałatka z fenkułu i pomarańczy

Składniki: 4 pomarańcze 1 bulwa fenkułu 2 łyżeczki nasion kminu 2 łyżki oliwy posiekana natka...

Grillowane krewetki tygrysie z białą rzodkwią

Grillowane krewetki tygrysie z białą rzo…

Składniki: 300 g białej rzodkwi 12 krewetek tygrysich 5 łyżki sosu sojowego 4 łyżki...

Gazpacho

Gazpacho

Składniki: 1 kg pomidorów 4 kromki chleba, 1 czerwona cebula, 1 ogórek, 4 ząbki czosnku,

Zabajone z owocami lata

Zabajone z owocami lata

Składniki: 4 żółtka, 4 łyżki drobnego cukru, 50 ml rumu, garść świeżych owoców...

Jajka marynowane w buraczkach

Jajka marynowane w buraczkach

Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo Marynata: 2 szklanki wody 60 ml octu 2 duże...

Jabłka w kokilkach

Jabłka w kokilkach

Składniki:  1 kg mieszanych owoców (jabłka, śliwki),  1 i 1/4 szklanki mąki...

 

Z marchwi:

Marchew oraz pietruszkę obierz i pokrój na cienkie plasterki. Obtocz je w marynacie przygotowanej z oliwy, soli, pieprzu i ziół prowansalskich. Plasterki warzyw wyłóż na papier do pieczenia i piecz w temperaturze 200°C przez ok. 30 minut. Po upieczeniu pozostaw warzywa w zamkniętym i wyłączonym piekarniku, aż do wystygnięcia.

Z ziemniaków

Ziemniaki obierz, umyj i pokrój na cienkie plasterki. Posmaruj je dokładnie oliwą z oliwek wraz z pieprzem, solą, bazylią, oregano i ostrą papryką. Ziemniaki poukładaj na papierze do pieczenia i piecz w temperaturze 220C przez ok. 10-12 minut. Upieczone chipsy pozostaw do podsuszenia w stygnącym.

Z buraka

Umyte buraki pokrój na cienkie plasterki. Dokładnie obtocz je w oleju z solą, pieprzem, czosnkiem oraz bazylią. Buraki rozłóż na papierze do pieczenia i piecz przez 15-20 minut w temperaturze 180°C, a następnie pozostaw do w piekarniku, do czasu całkowitego wystygnięcia.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia