Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Conchiglioni z ricottą i szpinakiem

Conchiglioni z ricottą i szpinakiem

Składniki nadzienia: ½ opakowania makaronu conchiglioni, ½ cebuli, czosnek 2 ząbki, ½ papryczki chili, 3...

Sałatka z brokułem i komosą

Sałatka z brokułem i komosą

Składniki: 100g komosy ryżowej 1 brokuł 3 garście świeżych liści szpinaku 50g sera pleśniowego 4...

Tarta z bezą, agrestem i nektaryną

Tarta z bezą, agrestem i nektaryną

Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 100g masła 1 żółtko 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 2...

Truskawki balsamiczne z lodami

Truskawki balsamiczne z lodami

Składniki: 450 g świeżych truskawek 2-3 łyżki octu balsamicznego najwyższej jakości czarny świeżo...

Czosnkowy chłodnik

Czosnkowy chłodnik

Składniki: 1 kefir, 2 ogórki, 4 ząbki czosnku, pęczek rzodkiewek, pęczek koperku,

Sałatka z fenkułu i pomarańczy

Sałatka z fenkułu i pomarańczy

Składniki: 4 pomarańcze 1 bulwa fenkułu 2 łyżeczki nasion kminu 2 łyżki oliwy posiekana natka...

 

Z marchwi:

Marchew oraz pietruszkę obierz i pokrój na cienkie plasterki. Obtocz je w marynacie przygotowanej z oliwy, soli, pieprzu i ziół prowansalskich. Plasterki warzyw wyłóż na papier do pieczenia i piecz w temperaturze 200°C przez ok. 30 minut. Po upieczeniu pozostaw warzywa w zamkniętym i wyłączonym piekarniku, aż do wystygnięcia.

Z ziemniaków

Ziemniaki obierz, umyj i pokrój na cienkie plasterki. Posmaruj je dokładnie oliwą z oliwek wraz z pieprzem, solą, bazylią, oregano i ostrą papryką. Ziemniaki poukładaj na papierze do pieczenia i piecz w temperaturze 220C przez ok. 10-12 minut. Upieczone chipsy pozostaw do podsuszenia w stygnącym.

Z buraka

Umyte buraki pokrój na cienkie plasterki. Dokładnie obtocz je w oleju z solą, pieprzem, czosnkiem oraz bazylią. Buraki rozłóż na papierze do pieczenia i piecz przez 15-20 minut w temperaturze 180°C, a następnie pozostaw do w piekarniku, do czasu całkowitego wystygnięcia.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia