Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Zapiekane naleśniki z warzywami

Zapiekane naleśniki z warzywami

Ciasto naleśnikowe: 3 jajka 200 g mąki 350 ml mleka sól 2 łyżki oleju rzepakowego

Sorbet brzoskwiniowy

Sorbet brzoskwiniowy

 Składniki: 400 g brzoskwiń 100 g cukru 100 ml wody sok z 1 cytryny

Zielony kalafior z sosem serowym

Zielony kalafior z sosem serowym

Składniki: 1 zielony kalafior 2 łyżki mąki 2 łyżki masła 1 i 1/2 szklanki...

Kurkowe risotto

Kurkowe risotto

Składniki: 20 dag ryż risitto 40 dag kurek 150 ml białego wytrawnego wina ½...

Zupa krem z młodych ziemniaków i szparagów

Zupa krem z młodych ziemniaków i szparag…

Składniki: 500 g ziemniaków 8 zielonych szparagów 250 ml śmietany 30% 1 łyżka masła 1litr...

Torcik limonkowo-malinowy

Torcik limonkowo-malinowy

Beza: 5 białek 250g cukru pudru szczypta soli

 

Z marchwi:

Marchew oraz pietruszkę obierz i pokrój na cienkie plasterki. Obtocz je w marynacie przygotowanej z oliwy, soli, pieprzu i ziół prowansalskich. Plasterki warzyw wyłóż na papier do pieczenia i piecz w temperaturze 200°C przez ok. 30 minut. Po upieczeniu pozostaw warzywa w zamkniętym i wyłączonym piekarniku, aż do wystygnięcia.

Z ziemniaków

Ziemniaki obierz, umyj i pokrój na cienkie plasterki. Posmaruj je dokładnie oliwą z oliwek wraz z pieprzem, solą, bazylią, oregano i ostrą papryką. Ziemniaki poukładaj na papierze do pieczenia i piecz w temperaturze 220C przez ok. 10-12 minut. Upieczone chipsy pozostaw do podsuszenia w stygnącym.

Z buraka

Umyte buraki pokrój na cienkie plasterki. Dokładnie obtocz je w oleju z solą, pieprzem, czosnkiem oraz bazylią. Buraki rozłóż na papierze do pieczenia i piecz przez 15-20 minut w temperaturze 180°C, a następnie pozostaw do w piekarniku, do czasu całkowitego wystygnięcia.

Smacznego!

 

Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia