Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Serowy deser z truskawkami

Serowy deser z truskawkami

Masa serowa: serek mascarpone 250g jogurt grecki 400 ml 2 żółtka 2 łyżki cukru...

Papryki nadziewane mięsem i fetą

Papryki nadziewane mięsem i fetą

Składniki: 5-6 papryk 2 posiekane ząbki czosnku 1 cebula 500 g mięsa mielonego wieprzowego...

Pieczone młode ziemniaki

Pieczone młode ziemniaki

Składniki: 1 kg młodych ziemniaków 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka...

Roladki schabowe z kapustą i grzybami

Roladki schabowe z kapustą i grzybami

Składniki: 5-6 plastrów schabu bez kości, 200 g kiszonej kapusty, garść suszonych grzybów, 1...

Grillowane krewetki tygrysie z białą rzodkwią

Grillowane krewetki tygrysie z białą rzo…

Składniki: 300 g białej rzodkwi 12 krewetek tygrysich 5 łyżki sosu sojowego 4 łyżki...

Letnia sałatka

Letnia sałatka

Składniki: opakowanie dowolnych kiełków świeży ogórek 10 dag pomidorków koktajlowych cykoria pęczek...

Składniki:

  • 250 g ziemniaków pokrojonych w kostkę,
  • 1 cebula,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 100 ml wina białego wytrawnego,
  • oliwa,
  • 30% śmietana,
  • sól morska,
  • pęczek tymianku,
  • liść laurowy,
  • pieprz w ziarnach.

Ziemniaki kroimy w kostkę 1x1 cm i podsmażamy na oliwie. Dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek, doprawiamy, dodajemy pęczek tymianku i liść laurowy. Następnie dodajemy wino. Po zredukowaniu (odparowaniu wina) dodajemy śmietanę i dusimy do miękkości.

Ziemniaki mirepoix są doskonałym dodatkiem do drobiu.

Smacznego!

Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia