Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Deser gruszkowy z jogurtem

Deser gruszkowy z jogurtem

Składniki: 4 gruszki 1 łyżeczka świeżego startego imbiru 1/4 łyżeczki cynamonu 1 mały jogurt...

Gnocchi bazyliowo-parmezanowe

Gnocchi bazyliowo-parmezanowe

Składniki ciasto: 700 g ugotowanych ziemniaków, 350 g mąki pszennej, 2 łyżki posiekanych...

Kurkowe risotto

Kurkowe risotto

Składniki: 20 dag ryż risitto 40 dag kurek 150 ml białego wytrawnego wina ½...

Pieczone młode ziemniaki

Pieczone młode ziemniaki

Składniki: 1 kg młodych ziemniaków 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka...

Gruszkowa Tarta

Gruszkowa Tarta

Składniki ciasto: 250 g mąki krupczatki (ew. tortowej), 100 g masła, 100 g...

Hiszpańska tortilla z kukurydzą i suszonymi pomidorami

Hiszpańska tortilla z kukurydzą i suszon…

Składniki: 250 g ziemniaków 4 łyżki oliwy 4 łyżki słodkiej kukurydzy 5 suszonych pomidorów 3...

Składniki:

  • 250 g ziemniaków pokrojonych w kostkę,
  • 1 cebula,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 100 ml wina białego wytrawnego,
  • oliwa,
  • 30% śmietana,
  • sól morska,
  • pęczek tymianku,
  • liść laurowy,
  • pieprz w ziarnach.

Ziemniaki kroimy w kostkę 1x1 cm i podsmażamy na oliwie. Dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek, doprawiamy, dodajemy pęczek tymianku i liść laurowy. Następnie dodajemy wino. Po zredukowaniu (odparowaniu wina) dodajemy śmietanę i dusimy do miękkości.

Ziemniaki mirepoix są doskonałym dodatkiem do drobiu.

Smacznego!

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia