Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Pieczarki zapiekane z czosnkiem

Pieczarki zapiekane z czosnkiem

Składniki: 16 dużych pieczarek 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 1 łyżka masła 2 łyżki...

Sałatka nicejska

Sałatka nicejska

Składniki: 1 puszka tuńczyka w kawałkach 120 g zwykłej zielonej fasolki 1 mała...

Wiosenne koszyczki z sałaty

Wiosenne koszyczki z sałaty

Składniki: główka sałaty 100g świeżych kiełków fasoli i soczewicy 150g gotowanej szynki 2 łyżki...

Duże pieczarki nadziewane papryką

Duże pieczarki nadziewane papryką

Składniki: 4 duże pieczarki 1 cebula 2 ząbki czosnki 1 papryka zielona 1 papryka czerwona

Sałatka z młodymi buraczkami i gruszką

Sałatka z młodymi buraczkami i gruszką

Składniki: 150 g sałaty mieszanej (roszponka, sałata strzępiasta, endywia), 150 g gotowanych...

Zabajone z owocami lata

Zabajone z owocami lata

Składniki: 4 żółtka, 4 łyżki drobnego cukru, 50 ml rumu, garść świeżych owoców...

Składniki:

  • 250 g ziemniaków pokrojonych w kostkę,
  • 1 cebula,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 100 ml wina białego wytrawnego,
  • oliwa,
  • 30% śmietana,
  • sól morska,
  • pęczek tymianku,
  • liść laurowy,
  • pieprz w ziarnach.

Ziemniaki kroimy w kostkę 1x1 cm i podsmażamy na oliwie. Dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek, doprawiamy, dodajemy pęczek tymianku i liść laurowy. Następnie dodajemy wino. Po zredukowaniu (odparowaniu wina) dodajemy śmietanę i dusimy do miękkości.

Ziemniaki mirepoix są doskonałym dodatkiem do drobiu.

Smacznego!

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia