Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Krem z porów

Krem z porów

Składniki: 3 łyżki masła 2 duże pory 1 cebula 3 ziemniaki 1,5 litra bulionu warzywnego

Krem paprykowy z curry

Krem paprykowy z curry

Składniki: 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 duża papryka czerwona 1 papryczka chilli 1...

Zupa rybna

Zupa rybna

Składniki: 60 dag ryby (najlepiej dorsz + łosoś), 1 litr bulionu (najlepszy...

Langosze ze szpinakiem

Langosze ze szpinakiem

Składniki: 250 g mąki, 200 g ziemniaków, 10 łyżka cukru, 30 g drożdży, 200 ml...

Ziemniaki mirepoix

Ziemniaki mirepoix

Składniki: 250 g ziemniaków pokrojonych w kostkę, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 100 ml...

Buraczki faszerowane

Buraczki faszerowane

Skład: 5 średnich buraków, 20 dag białego sera, 3-4 łyżki śmietany kwaśnej 18%, 2...

Składniki:

  • 250 g ziemniaków pokrojonych w kostkę,
  • 1 cebula,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 100 ml wina białego wytrawnego,
  • oliwa,
  • 30% śmietana,
  • sól morska,
  • pęczek tymianku,
  • liść laurowy,
  • pieprz w ziarnach.

Ziemniaki kroimy w kostkę 1x1 cm i podsmażamy na oliwie. Dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek, doprawiamy, dodajemy pęczek tymianku i liść laurowy. Następnie dodajemy wino. Po zredukowaniu (odparowaniu wina) dodajemy śmietanę i dusimy do miękkości.

Ziemniaki mirepoix są doskonałym dodatkiem do drobiu.

Smacznego!

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia