Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Jajka zapiekane ze szpinakiem

Jajka zapiekane ze szpinakiem

Składniki: 6 jaj ugotowanych na twardo 100g szpinaku 100g tartego sera (może być...

Gruszki w cieście francuskim

Gruszki w cieście francuskim

Składniki: 4 gruszki 1 opakowanie ciasta francuskiego 5 dag rodzynek 2 łyżki rumu 1 jajko

Deser gruszkowy z jogurtem

Deser gruszkowy z jogurtem

Składniki: 4 gruszki 1 łyżeczka świeżego startego imbiru 1/4 łyżeczki cynamonu 1 mały jogurt...

Orientalna zupa warzywna

Orientalna zupa warzywna

Składniki: 1 marchewka 1 por 1/4 bulwy selera 10 suszonych grzybów Mung 1,5 l bulionu...

Owoce zapiekane w cieście naleśnikowym

Owoce zapiekane w cieście naleśnikowym

Składniki: 0,5 kg jabłek, 4 banany, sok z cytryny 2 jajka, 250 ml śmietany,

Marynowana dynia

Marynowana dynia

Składniki: 1 kg dyni, 250 g cukru, 200 ml octu, kawałek cynamonu, 6 goździków.

Składniki:

  • 2 bakłażany,
  • 20 dag serka typu philadelfia,
  • kilka plastrów szynki parmeńskiej
  • 1 ząbek czosnku,
  • orzechy pistacjowe,
  • 1 łyżeczka posiekanej świeżej mięty,
  • sól pieprz.

Bakłażany pokroić wzdłuż w cienkie plastry, posolić i posmarować oliwą.

Grillować po 3 minuty z każdej strony, przestudzić. Ser wymieszać z natką, pieprzem, czosnkiem i pokrojonymi orzechami. Na każdym plastrze bakłażana położyć masę, zawinąć bakłażana. Na koniec owinąć szynką parmeńską.

Całość można na koniec lekko grillować z jednej i drugiej strony.

Smacznego!

 

Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia