Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Wątróbka z brzoskwiniami i pomarańczą

Wątróbka z brzoskwiniami i pomarańczą

Składniki: 500g wątróbki indyczej lub kurzej 2 brzoskwinie 1 pomarańcza sól, pieprz olej do smażenia

Wielkanocne gniazdka

Wielkanocne gniazdka

Składniki: 4 duże cebule 100g wędzonego boczku 150g boczniaków 3 łyżki oleju sól i pieprz, szczypta...

Aioli

Aioli

Składniki: 4 duże ząbki czosnku, 2 żółtka, 250 ml oliwy, 1 łyżka soku z...

Kołacze ze śliwkami

Kołacze ze śliwkami

Skład ciasto: 2 dag drożdży, 5 łyżek cukru, 30 dag mąki, 110 ml ciepłego...

Tartaletki z kremem pâtissière

Tartaletki z kremem pâtissière

Składniki ciasto: 200 g mąki krupczatki 90 g cukru pudru 120 g zimnego...

Pankejki z sosem waniliowym i owocami leśnymi

Pankejki z sosem waniliowym i owocami le…

Składniki: 3 szklanki mąki 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka proszku do pieczenia 2...

Składniki:

  • 1 papryka czerwona,
  • 1 papryka żółta,
  • 1 cukinia,
  • 1 bakłażan,
  • 1 fenkuł,
  • 5 szalotek,
  • 4 ząbki czosnku,
  • sól morska,
  • opakowanie sera koziego 100 g,
  • oliwa,
  • szczypiorek.

Sos

  • 4 łyżki oliwy,
  • garść listków bazylii,
  • sok z połówki cytryny.

Pokroić warzywa na duże kawałki, włożyć do naczynia żaroodpornego. Polać oliwą, posypać solą i rozdrobnionym czosnkiem. Wymieszać. Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni. Wyjąć z piekarnika. Ułożyć na wierzchu pokrojony ser. Włożyć ponownie do piekarnika i piec około 5 minut, aż do roztopienia sera.

Składniki sosu połączyć i miksować do jednolitej konsystencji. Przed podaniem warzywa polać sosem i posypać pokrojonym szczypiorkiem.

Smacznego.

 

Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia