Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Łazanki z kapustą i grzybami

Łazanki z kapustą i grzybami

Składniki: 500g mąki 2 jajka 750g białej kapusty (około ½ średniej główki) 100g suszonych...

Ziemniaki mirepoix

Ziemniaki mirepoix

Składniki: 250 g ziemniaków pokrojonych w kostkę, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 100 ml...

Roladki z bakłażanów

Roladki z bakłażanów

Składniki: 2 bakłażany, 20 dag serka typu philadelfia, kilka plastrów szynki parmeńskiej 1 ząbek...

Makaron z zielonym groszkiem i pleśniowym serem

Makaron z zielonym groszkiem i pleśniowy…

Składniki: 300 g makaronu penne, 250 g zielonego groszku, 4 plastry wędzonego boczku, 2...

Papryki nadziewane mięsem i fetą

Papryki nadziewane mięsem i fetą

Składniki: 5-6 papryk 2 posiekane ząbki czosnku 1 cebula 500 g mięsa mielonego wieprzowego...

Tradycyjny norweski deser jabłkowy

Tradycyjny norweski deser jabłkowy

Składniki: 4 małe lub 2 duże jabłka, herbatniki typu petit beurre, 400 ml...

Skład:

  • 1 kg śliwek węgierek,
  • 150 g cukru,
  • 200 ml octu,
  • kilka goździków,
  • laska cynamonu,
  • kwiatek anyżu.

Śliwki nakłuć szpilką, wrzucić na 1 minutę do wrzątku i odcedzić.
Z cukru, 600 ml wody i octu ugotować syrop i zalać nim owoce.
Chwilę gotować (ok. 3 minut), śliwki odcedzić, zalewę ostudzić. Syrop ponownie zagotować z goździkami, cynamonem i anyżem. Odcedzone śliwki, ułożyć w wyparzonych słoikach, zalać zagotowanym syropem. Słoiki mocno zakręcić.

Śliwki można też zalać syropem z cukru, wody i octu, a następnie pasteryzować 25 minut w temperaturze 85 stopni Celsjusza.

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia