Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Brownie z truskawkami

Brownie z truskawkami

Składniki: 200 g truskawek 3 tabliczki gorzkiej czekolady 3 x 100 g 200...

Marokańska zapiekanka z ziemniakami i cytryną

Marokańska zapiekanka z ziemniakami i cy…

Składniki: 1 kg ziemniaków pokrojonych na plastry 3 łyżki oliwy 2 cebule pokrojone...

Ratatouille

Ratatouille

Składniki: 1 duży bakłażan, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 4 cukinie, 800 g pomidorów,

Gołąbki z sosem ze świeżych pomidorów i wędzoną papryką

Gołąbki z sosem ze świeżych pomidorów i …

 Gołąbki: 500g mięsa mielonego z szynki, 100g ryżu, 1/2 główki kapusty, 60g bułki tartej, 1...

Gofry z frużeliną śliwkową

Gofry z frużeliną śliwkową

Skład ciasta: 1 i ½ szklanki maki pszennej, 1 łyżka proszku do...

Pierogi z młodą kapustą

Pierogi z młodą kapustą

Ciasto: 2 szklanki mąki, szczypta soli, żółtko jajka, łyżka masła, 1/2 szklanki gorącej wody,

Skład:

  • 1 kg śliwek węgierek,
  • 150 g cukru,
  • 200 ml octu,
  • kilka goździków,
  • laska cynamonu,
  • kwiatek anyżu.

Śliwki nakłuć szpilką, wrzucić na 1 minutę do wrzątku i odcedzić.
Z cukru, 600 ml wody i octu ugotować syrop i zalać nim owoce.
Chwilę gotować (ok. 3 minut), śliwki odcedzić, zalewę ostudzić. Syrop ponownie zagotować z goździkami, cynamonem i anyżem. Odcedzone śliwki, ułożyć w wyparzonych słoikach, zalać zagotowanym syropem. Słoiki mocno zakręcić.

Śliwki można też zalać syropem z cukru, wody i octu, a następnie pasteryzować 25 minut w temperaturze 85 stopni Celsjusza.

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia