Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Zupa marchwiowo-imbirowa

Zupa marchwiowo-imbirowa

Składniki: 70 dag marchwi, 1 cebula, natka pietruszki korzeń imbiru wielkości orzecha włoskiego, ½ puszki...

Marynowane rzodkiewki

Marynowane rzodkiewki

Składniki: 3 pęczki rzodkiewek 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka gorczycy 4 ziarenek ziela angielskiego 2...

Grzanki z jajkami w koszulkach na zielonych szparagach

Grzanki z jajkami w koszulkach na zielon…

Składniki: 4 jajka 8 zielonych szparagów łyżka octu łyżeczka cukru łyżeczka soli,

Smażona kalarepa

Smażona kalarepa

Składniki: 2 duże kalarepki 2 ząbki czosnku 1 czerwona cebula sól, pieprz olej

Marchewkowe ślimaczki

Marchewkowe ślimaczki

Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 2 duże marchewki 2 kabanosy 1 cebula sól, pieprz i czerwona...

Lasagne  ze szpinakiem

Lasagne ze szpinakiem

Składniki: 250 g świeżego szpinaku 170 g płatków lasagne sól i czarny pieprzu 50...

Skład:

  • 1 kg śliwek węgierek,
  • 150 g cukru,
  • 200 ml octu,
  • kilka goździków,
  • laska cynamonu,
  • kwiatek anyżu.

Śliwki nakłuć szpilką, wrzucić na 1 minutę do wrzątku i odcedzić.
Z cukru, 600 ml wody i octu ugotować syrop i zalać nim owoce.
Chwilę gotować (ok. 3 minut), śliwki odcedzić, zalewę ostudzić. Syrop ponownie zagotować z goździkami, cynamonem i anyżem. Odcedzone śliwki, ułożyć w wyparzonych słoikach, zalać zagotowanym syropem. Słoiki mocno zakręcić.

Śliwki można też zalać syropem z cukru, wody i octu, a następnie pasteryzować 25 minut w temperaturze 85 stopni Celsjusza.

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia