Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Młode ziemniaki w koszulkach z sosem cytrynowym z melisą

Młode ziemniaki w koszulkach z sosem cyt…

Składniki: 8 młodych ziemniaków 8 plasterków wędzonego boczki 3 łyżki oliwy z oliwek mielona...

Zapiekane naleśniki z warzywami

Zapiekane naleśniki z warzywami

Ciasto naleśnikowe: 3 jajka 200 g mąki 350 ml mleka sól 2 łyżki oleju rzepakowego

Makaron z kurkami i pomidorami

Makaron z kurkami i pomidorami

Składniki: 200g makaronu wstęgi 4 pomidory malinowe 200g kurek 2 ząbki czosnku 1 cebula

Kurkowe risotto

Kurkowe risotto

Składniki: 20 dag ryż risitto 40 dag kurek 150 ml białego wytrawnego wina ½...

Gruszka w czerwonym winie

Gruszka w czerwonym winie

Składniki: 3-4 gruszek 150 g cukru 0,75 l czerwonego wina (najlepiej Beaujolais Novueau) 2...

Zapiekane jabłka w sosie waniliowym

Zapiekane jabłka w sosie waniliowym

Składniki: 4 duże jabłka szklanka mleka 2 łyżki cukru żółtko łyżka mąki ziemniaczanej

Składniki:

  • 500 g agrestu
  • 2 cebule dymki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 papryczki chili
  • 15 g rodzynek
  • 1 cm świeżego korzenia imbiru
  • 50 ml octu jabłkowego
  • 80 g cukru
  • 2 goździki
  • 1/2 łyżeczki kolendry
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • olej
  • sól

Agrest umyć i obrać. Cebule pokroić w kostkę. Imbir zetrzeć na drobnej tarce. Rozgnieść czosnek. Goździki i kolendrę rozetrzeć w moździerzu. Do garnka z rozgrzanym olejem dodać posiekane cebule, czosnek i przyprawy. Smażyć przez 2 min. Do zeszklonej cebuli dodać agrest i cukier. Gotować, mieszając do rozpuszczenia cukru. Następnie dodać ocet jabłkowy i rodzynki. Gotować ok. 30 min dla odparowania wody i zgęstnienia sosu. Gorący chutney wlać do wyparzonych słoików. Stosować jako świetny dodatek do mięs.

Smacznego!

 
Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia