Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Zupa cebulowa

Zupa cebulowa

Składniki: 4 cebule, wywar rosołowy, 3 łyżki mąki, 250 ml białego wina, tymianek,

Zupa rybna

Zupa rybna

Składniki: 60 dag ryby (najlepiej dorsz + łosoś), 1 litr bulionu (najlepszy...

Krem z porów

Krem z porów

Składniki: 3 łyżki masła 2 duże pory 1 cebula 3 ziemniaki 1,5 litra bulionu warzywnego

Ratatouille

Ratatouille

Składniki: 1 duży bakłażan, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 4 cukinie, 800 g pomidorów,

Sałatka z brokułem i komosą

Sałatka z brokułem i komosą

Składniki: 100g komosy ryżowej 1 brokuł 3 garście świeżych liści szpinaku 50g sera pleśniowego 4...

Zupa włoska z młodych warzyw

Zupa włoska z młodych warzyw

Składniki: 300g bobu 1/2 cebuli 3 marchewki 1/2 cukinii 5 liści sałaty lodowej

Składniki:

  • 500 g agrestu
  • 2 cebule dymki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 papryczki chili
  • 15 g rodzynek
  • 1 cm świeżego korzenia imbiru
  • 50 ml octu jabłkowego
  • 80 g cukru
  • 2 goździki
  • 1/2 łyżeczki kolendry
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • olej
  • sól

Agrest umyć i obrać. Cebule pokroić w kostkę. Imbir zetrzeć na drobnej tarce. Rozgnieść czosnek. Goździki i kolendrę rozetrzeć w moździerzu. Do garnka z rozgrzanym olejem dodać posiekane cebule, czosnek i przyprawy. Smażyć przez 2 min. Do zeszklonej cebuli dodać agrest i cukier. Gotować, mieszając do rozpuszczenia cukru. Następnie dodać ocet jabłkowy i rodzynki. Gotować ok. 30 min dla odparowania wody i zgęstnienia sosu. Gorący chutney wlać do wyparzonych słoików. Stosować jako świetny dodatek do mięs.

Smacznego!

 
Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia