Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Deser gruszkowy z jogurtem

Deser gruszkowy z jogurtem

Składniki: 4 gruszki 1 łyżeczka świeżego startego imbiru 1/4 łyżeczki cynamonu 1 mały jogurt...

Krem brokułowy z serem gorgonzola

Krem brokułowy z serem gorgonzola

Składniki: 1 brokuł (większy) 2 ziemniaki 1 mały por 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła

Sałatka z bobu

Sałatka z bobu

Składniki: 2 szklanki ugotowanego i obranego bobu sok z 1/2 cytryny 1 ząbek...

Szparagi w cieście francuskim

Szparagi w cieście francuskim

Składniki: paczka ciasta francuskiego pęczek białych szparagów (8 szt.) opakowanie szynki szwarcwaldzkiej...

Maccheroni z pesto bazyliowo-pietruszkowym

Maccheroni z pesto bazyliowo-pietruszkow…

Skład: 500 g makaronu maccheroni, ½ pęczka pietruszki, ½ pęczka bazylii, 10 g tartego...

Conchiglioni z ricottą i szpinakiem

Conchiglioni z ricottą i szpinakiem

Składniki nadzienia: ½ opakowania makaronu conchiglioni, ½ cebuli, czosnek 2 ząbki, ½ papryczki chili, 3...

Składniki:

  • 500 g agrestu
  • 2 cebule dymki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 papryczki chili
  • 15 g rodzynek
  • 1 cm świeżego korzenia imbiru
  • 50 ml octu jabłkowego
  • 80 g cukru
  • 2 goździki
  • 1/2 łyżeczki kolendry
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • olej
  • sól

Agrest umyć i obrać. Cebule pokroić w kostkę. Imbir zetrzeć na drobnej tarce. Rozgnieść czosnek. Goździki i kolendrę rozetrzeć w moździerzu. Do garnka z rozgrzanym olejem dodać posiekane cebule, czosnek i przyprawy. Smażyć przez 2 min. Do zeszklonej cebuli dodać agrest i cukier. Gotować, mieszając do rozpuszczenia cukru. Następnie dodać ocet jabłkowy i rodzynki. Gotować ok. 30 min dla odparowania wody i zgęstnienia sosu. Gorący chutney wlać do wyparzonych słoików. Stosować jako świetny dodatek do mięs.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia