Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Shish Kebab

Shish Kebab

Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego, 1 jajko, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 7 ząbków czosnku, 2...

Konfitura z cebuli

Konfitura z cebuli

Składniki: 200 g cebuli czerwonej lub białej, 150 ml czerwonego wina, 50 g...

Wielkanocne warzywne babeczki

Wielkanocne warzywne babeczki

Składniki: 8 jajek przepiórczych, mała puszka kukurydzy, mała puszka groszku, 1 marchewka, natka pietruszki,

Zabajone z owocami lata

Zabajone z owocami lata

Składniki: 4 żółtka, 4 łyżki drobnego cukru, 50 ml rumu, garść świeżych owoców...

Sushi z marynowaną białą rzodkwią

Sushi z marynowaną białą rzodkwią

Składniki: 100 g ryżu sushi, 3 listków sushi nori (prasowane algi morskie), marynowana...

Wiosenny chłodnik

Wiosenny chłodnik

Składniki: 1 pęczek botwiny 2 górki kiszone 1 litr kefiru lub ...

Składniki:

  • 500 g agrestu
  • 2 cebule dymki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 papryczki chili
  • 15 g rodzynek
  • 1 cm świeżego korzenia imbiru
  • 50 ml octu jabłkowego
  • 80 g cukru
  • 2 goździki
  • 1/2 łyżeczki kolendry
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • olej
  • sól

Agrest umyć i obrać. Cebule pokroić w kostkę. Imbir zetrzeć na drobnej tarce. Rozgnieść czosnek. Goździki i kolendrę rozetrzeć w moździerzu. Do garnka z rozgrzanym olejem dodać posiekane cebule, czosnek i przyprawy. Smażyć przez 2 min. Do zeszklonej cebuli dodać agrest i cukier. Gotować, mieszając do rozpuszczenia cukru. Następnie dodać ocet jabłkowy i rodzynki. Gotować ok. 30 min dla odparowania wody i zgęstnienia sosu. Gorący chutney wlać do wyparzonych słoików. Stosować jako świetny dodatek do mięs.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia