Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Krem paprykowy z curry

Krem paprykowy z curry

Składniki: 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 duża papryka czerwona 1 papryczka chilli 1...

Tradycyjny norweski deser jabłkowy

Tradycyjny norweski deser jabłkowy

Składniki: 4 małe lub 2 duże jabłka, herbatniki typu petit beurre, 400 ml...

Wielkanocne warzywne babeczki

Wielkanocne warzywne babeczki

Składniki: 8 jajek przepiórczych, mała puszka kukurydzy, mała puszka groszku, 1 marchewka, natka pietruszki,

Kalafior zapiekany w sosie pomidorowym

Kalafior zapiekany w sosie pomidorowym

Składniki: 1 kalafior, 500 g sosu pomidorowego w kartoniku, 100 g parmezanu, 100 g...

Torcik limonkowo-malinowy

Torcik limonkowo-malinowy

Beza: 5 białek 250g cukru pudru szczypta soli

Konfitura agrestowo-truskawkowa

Konfitura agrestowo-truskawkowa

Składniki: 2 kg truskawek 70 dkg agrestu 1 szklanka cukru

Składniki:

  • 500 g agrestu
  • 2 cebule dymki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 papryczki chili
  • 15 g rodzynek
  • 1 cm świeżego korzenia imbiru
  • 50 ml octu jabłkowego
  • 80 g cukru
  • 2 goździki
  • 1/2 łyżeczki kolendry
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • olej
  • sól

Agrest umyć i obrać. Cebule pokroić w kostkę. Imbir zetrzeć na drobnej tarce. Rozgnieść czosnek. Goździki i kolendrę rozetrzeć w moździerzu. Do garnka z rozgrzanym olejem dodać posiekane cebule, czosnek i przyprawy. Smażyć przez 2 min. Do zeszklonej cebuli dodać agrest i cukier. Gotować, mieszając do rozpuszczenia cukru. Następnie dodać ocet jabłkowy i rodzynki. Gotować ok. 30 min dla odparowania wody i zgęstnienia sosu. Gorący chutney wlać do wyparzonych słoików. Stosować jako świetny dodatek do mięs.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia