Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Pierogi z młodą kapustą

Pierogi z młodą kapustą

Ciasto: 2 szklanki mąki, szczypta soli, żółtko jajka, łyżka masła, 1/2 szklanki gorącej wody,

Krem brokułowy z serem gorgonzola

Krem brokułowy z serem gorgonzola

Składniki: 1 brokuł (większy) 2 ziemniaki 1 mały por 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła

Krem czekoladowy z borówkami

Krem czekoladowy z borówkami

Składniki: 250g czekolady 100g cukru 5 jajek 250 ml śmietanki 12% 250 ml śmietanki 36%

Bakłażany z mięsem i pomidorami

Bakłażany z mięsem i pomidorami

Skład: 2 bakłażany, 400 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej, 1 papryczka chili, 3...

Pstrąg łososiowy z sosem z czarnej porzeczki

Pstrąg łososiowy z sosem z czarnej porze…

Składniki: 4 płaty pstrąga łososiowego ze skórą– każdy około 120g 1/2 cytryny sól...

Orientalna sałatka z ogórków

Orientalna sałatka z ogórków

Składniki: 2 ogórki gruntowe świeży imbir ok. 1 cm 1 łyżka jasnego sosu...

 

Czego potrzebujesz?

  • 2 kg truskawek
  • 2 kg cukru żelującego
  • sok z 1 cytryny
  • 20 – 30 listków bazylii

Przygotowanie dżemu:

Truskawki oczyść z szypułek, umyj i pokrój na mniejsze kawałki.

Oddziel ok. 1/4 truskawek i zmiksuj je wraz z bazylią, a następnie połącz z pozostałymi pokrojonymi owocami.

Do całości dodaj cukier żelujący oraz sok z 1 cytryny. Owoce wraz z cukrem podgrzej na małym ogniu, stale mieszając.

Gdy doprowadzisz je do wrzenia, postępuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu cukru żelującego.

Gotowym dżemem wypełnij umyte i wypieczone słoiki, a te zakręć dokładnie i postaw na wieczkach, aż do zassania.

Smacznego!

 

 

Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia