Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Wiosenny chłodnik

Wiosenny chłodnik

Składniki: 1 pęczek botwiny 2 górki kiszone 1 litr kefiru lub ...

Sałatka ze świeżych warzyw i kaszy jaglanej

Sałatka ze świeżych warzyw i kaszy jagla…

Składniki: 150 gram kaszy jaglanej pęczek natki pietruszki i kolendry 2 pomidory 10 cm...

Tarta z bezą, agrestem i nektaryną

Tarta z bezą, agrestem i nektaryną

Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 100g masła 1 żółtko 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 2...

Czekoladowe ciasto z burakami

Czekoladowe ciasto z burakami

Ciasto: 400 g upieczonych i obranych buraków, 300 ml oleju z pestek...

Wielkanocne warzywne babeczki

Wielkanocne warzywne babeczki

Składniki: 8 jajek przepiórczych, mała puszka kukurydzy, mała puszka groszku, 1 marchewka, natka pietruszki,

Glazurowana młoda marchewka

Glazurowana młoda marchewka

Składniki: 700 g młodych marchewek, 1 szklanka bulionu warzywnego, 50 ml białego wina, 1...

 

Czego potrzebujesz?

  • 2 kg truskawek
  • 2 kg cukru żelującego
  • sok z 1 cytryny
  • 20 – 30 listków bazylii

Przygotowanie dżemu:

Truskawki oczyść z szypułek, umyj i pokrój na mniejsze kawałki.

Oddziel ok. 1/4 truskawek i zmiksuj je wraz z bazylią, a następnie połącz z pozostałymi pokrojonymi owocami.

Do całości dodaj cukier żelujący oraz sok z 1 cytryny. Owoce wraz z cukrem podgrzej na małym ogniu, stale mieszając.

Gdy doprowadzisz je do wrzenia, postępuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu cukru żelującego.

Gotowym dżemem wypełnij umyte i wypieczone słoiki, a te zakręć dokładnie i postaw na wieczkach, aż do zassania.

Smacznego!

 

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia