Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Jabłka zapiekane z cebulą i białą kiełbasą

Jabłka zapiekane z cebulą i białą kiełba…

Składniki: 6 kawałków białej kiełbasy (najlepiej cienkiej), 3 duże cebule, 2 jabłka, listek laurowy...

Sałatka z fenkułu i pomarańczy

Sałatka z fenkułu i pomarańczy

Składniki: 4 pomarańcze 1 bulwa fenkułu 2 łyżeczki nasion kminu 2 łyżki oliwy posiekana natka...

Maccheroni z pesto bazyliowo-pietruszkowym

Maccheroni z pesto bazyliowo-pietruszkow…

Skład: 500 g makaronu maccheroni, ½ pęczka pietruszki, ½ pęczka bazylii, 10 g tartego...

Indyk GONG BAO

Indyk GONG BAO

Składniki: 400g polędwiczek z piersi indyka 3 ząbki czosnku 3 cm kawałek świeżego...

Gruszki zapiekane z szynką parmeńską i serem

Gruszki zapiekane z szynką parmeńską i s…

Składniki: 4 gruszki 8 plastrów szynki parmeńskiej 150 g sera pleśniowego, najlepiej gorgonzola

Węgierskie leczo

Węgierskie leczo

Składniki: 3 papryki (każda w innym kolorze) 4 pomidory 2 cebule 2 kiełbasy mocno...

  

Czego potrzebujesz?

  • 1700g rabarbaru
  • Pół szklanki soku z cytryny
  • Pektyna (zgodnie z instrukcją na opakowaniu)
  • 660g drobnego cukru
  • 2 czubate łyżeczki tartego imbiru

Przygotowanie dżemu:

Rabarbar pokrój w kosteczkę i zalej sokiem z cytryny.

Dodaj imbir oraz pektynę i wszystko podgrzewaj, mieszając do czasu aż rabarbar puści klejący sok.

Wówczas dodaj cukier i nadal mieszając, gotuj jeszcze przez 10 minut. Przygotowane słoiki napełnij dżemem, mocno zakręć i postaw dnem do góry.

Smacznego!

 

 

Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia