Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Sałatka ze świeżych warzyw i kaszy jaglanej

Sałatka ze świeżych warzyw i kaszy jagla…

Składniki: 150 gram kaszy jaglanej pęczek natki pietruszki i kolendry 2 pomidory 10 cm...

Zupa chrzanowa na Wielkanoc

Zupa chrzanowa na Wielkanoc

Składniki: 500 g białej kiełbasy włoszczyzna 1 cebula 1 korzeń chrzanu – 150 g...

Gołąbki z sosem ze świeżych pomidorów i wędzoną papryką

Gołąbki z sosem ze świeżych pomidorów i …

 Gołąbki: 500g mięsa mielonego z szynki, 100g ryżu, 1/2 główki kapusty, 60g bułki tartej, 1...

Wegetariańska tortilla z pomidorami, ogórkiem i sałatą

Wegetariańska tortilla z pomidorami, ogó…

Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej, 1 szklanka mąki kukurydzianej, 200 ml gorącej wody, 4...

Tradycyjny norweski deser jabłkowy

Tradycyjny norweski deser jabłkowy

Składniki: 4 małe lub 2 duże jabłka, herbatniki typu petit beurre, 400 ml...

Pierogi z młodą kapustą

Pierogi z młodą kapustą

Ciasto: 2 szklanki mąki, szczypta soli, żółtko jajka, łyżka masła, 1/2 szklanki gorącej wody,

  

Czego potrzebujesz?

  • 1700g rabarbaru
  • Pół szklanki soku z cytryny
  • Pektyna (zgodnie z instrukcją na opakowaniu)
  • 660g drobnego cukru
  • 2 czubate łyżeczki tartego imbiru

Przygotowanie dżemu:

Rabarbar pokrój w kosteczkę i zalej sokiem z cytryny.

Dodaj imbir oraz pektynę i wszystko podgrzewaj, mieszając do czasu aż rabarbar puści klejący sok.

Wówczas dodaj cukier i nadal mieszając, gotuj jeszcze przez 10 minut. Przygotowane słoiki napełnij dżemem, mocno zakręć i postaw dnem do góry.

Smacznego!

 

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia