Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Wiosenna sałatka z jajkami

Wiosenna sałatka z jajkami

Składniki: 2 jajka, kilka liści sałaty lodowej, 1/2 paczki roszpunki, kilka rzodkiewek, pół ogórka szklarniowego,

Małże z zieloną pietruszką

Małże z zieloną pietruszką

Składniki: 1 cebula 1 szklanka bulionu warzywnego 1 kg świeżych małży (w muszlach) 1...

Knedle z truskawkami

Knedle z truskawkami

Składniki: 1/2 kg ugotowanych ziemniaków 1 i 1/2 szklanki mąki 1 jajko szczypta...

Białe szparagi w sosie holenderskim

Białe szparagi w sosie holenderskim

Składniki: pęczek białych szparagów łyżeczka soli morskiej łyżeczka cukru 1/2 kostki masła 4 żółtka

Paprykowe calzone

Paprykowe calzone

Ciasto: 40 dag mąki, 3 dag drożdży, 4 łyżki oliwy, 3/4 szklanki wody, płaska łyżka...

Carpaccio z truskawek na szpinaku z bazylią

Carpaccio z truskawek na szpinaku z bazy…

Składniki: 500 g truskawek 200 g szpinaku garść liści bazylii, ocet balsamiczny grubo mielony pieprz

  

Czego potrzebujesz?

  • 1700g rabarbaru
  • Pół szklanki soku z cytryny
  • Pektyna (zgodnie z instrukcją na opakowaniu)
  • 660g drobnego cukru
  • 2 czubate łyżeczki tartego imbiru

Przygotowanie dżemu:

Rabarbar pokrój w kosteczkę i zalej sokiem z cytryny.

Dodaj imbir oraz pektynę i wszystko podgrzewaj, mieszając do czasu aż rabarbar puści klejący sok.

Wówczas dodaj cukier i nadal mieszając, gotuj jeszcze przez 10 minut. Przygotowane słoiki napełnij dżemem, mocno zakręć i postaw dnem do góry.

Smacznego!

 

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia