Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Owoce zapiekane w cieście naleśnikowym

Owoce zapiekane w cieście naleśnikowym

Składniki: 0,5 kg jabłek, 4 banany, sok z cytryny 2 jajka, 250 ml śmietany,

Roladki z czereśniowym sosem

Roladki z czereśniowym sosem

Składniki: 1 polędwiczka 1/2 kg czereśni 1 łyżka cukru 1 łyżka octu balsamicznego szczypta cynamonu

Tartaletki z kremem pâtissière

Tartaletki z kremem pâtissière

Składniki ciasto: 200 g mąki krupczatki 90 g cukru pudru 120 g zimnego...

Jabłka w kokilkach

Jabłka w kokilkach

Składniki:  1 kg mieszanych owoców (jabłka, śliwki),  1 i 1/4 szklanki mąki...

Gruszki zapiekane z szynką parmeńską i serem

Gruszki zapiekane z szynką parmeńską i s…

Składniki: 4 gruszki 8 plastrów szynki parmeńskiej 150 g sera pleśniowego, najlepiej gorgonzola

Sałatka z młodymi buraczkami i gruszką

Sałatka z młodymi buraczkami i gruszką

Składniki: 150 g sałaty mieszanej (roszponka, sałata strzępiasta, endywia), 150 g gotowanych...

  

Czego potrzebujesz?

  • 1700g rabarbaru
  • Pół szklanki soku z cytryny
  • Pektyna (zgodnie z instrukcją na opakowaniu)
  • 660g drobnego cukru
  • 2 czubate łyżeczki tartego imbiru

Przygotowanie dżemu:

Rabarbar pokrój w kosteczkę i zalej sokiem z cytryny.

Dodaj imbir oraz pektynę i wszystko podgrzewaj, mieszając do czasu aż rabarbar puści klejący sok.

Wówczas dodaj cukier i nadal mieszając, gotuj jeszcze przez 10 minut. Przygotowane słoiki napełnij dżemem, mocno zakręć i postaw dnem do góry.

Smacznego!

 

 

Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia