Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Zapiekane naleśniki z warzywami

Zapiekane naleśniki z warzywami

Ciasto naleśnikowe: 3 jajka 200 g mąki 350 ml mleka sól 2 łyżki oleju rzepakowego

Fasolka szparagowa w sosie musztardowym

Fasolka szparagowa w sosie musztardowym

Składniki: 50 dag fasolki szparagowej, 3 żółtka 2 łyżki musztardy kremskiej 2 łyżki masła 4...

Kwaśnica

Kwaśnica

Składniki: 0,5 kg kapusty kwaśnej 25 dkg wędzonych żeberek 15 dkg boczku wędzonego kostka...

Parzybroda (zupa wielkopolska)

Parzybroda (zupa wielkopolska)

Składniki: 1 główka kapusty włoskiej, 50 dag ziemniaków, 30 dag mięsa wołowego (polędwica) 1...

Marynowane rzodkiewki

Marynowane rzodkiewki

Składniki: 3 pęczki rzodkiewek 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka gorczycy 4 ziarenek ziela angielskiego 2...

Jajka zapiekane ze szpinakiem

Jajka zapiekane ze szpinakiem

Składniki: 6 jaj ugotowanych na twardo 100g szpinaku 100g tartego sera (może być...

  

Czego potrzebujesz?

  • 1700g rabarbaru
  • Pół szklanki soku z cytryny
  • Pektyna (zgodnie z instrukcją na opakowaniu)
  • 660g drobnego cukru
  • 2 czubate łyżeczki tartego imbiru

Przygotowanie dżemu:

Rabarbar pokrój w kosteczkę i zalej sokiem z cytryny.

Dodaj imbir oraz pektynę i wszystko podgrzewaj, mieszając do czasu aż rabarbar puści klejący sok.

Wówczas dodaj cukier i nadal mieszając, gotuj jeszcze przez 10 minut. Przygotowane słoiki napełnij dżemem, mocno zakręć i postaw dnem do góry.

Smacznego!

 

 

Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia