Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Wiosenna sałatka z jajkami

Wiosenna sałatka z jajkami

Składniki: 2 jajka, kilka liści sałaty lodowej, 1/2 paczki roszpunki, kilka rzodkiewek, pół ogórka szklarniowego,

Kruche pierożki do barszczu

Kruche pierożki do barszczu

Ciasto: 350g mąki 30g mąki ziemniaczanej 150g masła 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 żółtko

Gruszkowa Tarta

Gruszkowa Tarta

Składniki ciasto: 250 g mąki krupczatki (ew. tortowej), 100 g masła, 100 g...

Duże pieczarki nadziewane papryką

Duże pieczarki nadziewane papryką

Składniki: 4 duże pieczarki 1 cebula 2 ząbki czosnki 1 papryka zielona 1 papryka czerwona

Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

Składniki: 50 dag wołowiny, 30 dag ziemniaków, 2 marchewki, 1/3 selera średniego selera, 1 papryka...

Makaron z zielonym groszkiem i pleśniowym serem

Makaron z zielonym groszkiem i pleśniowy…

Składniki: 300 g makaronu penne, 250 g zielonego groszku, 4 plastry wędzonego boczku, 2...

 

  

Czego potrzebujesz?

  • 1 kg czereśni

Zalewa

  • szklanka wody
  • pół szklanki białego, wytrawnego wina
  • 50ml jasnego octu winnego
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżeczki otartej skórki pomarańczy
  • 4 goździki
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 6 ziaren pieprzu
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • szklanka cukru
  • pół łyżeczki soli

Przygotowanie czereśni na rauszu:

Czereśnie umyj i oczyść z ogonków oraz liści. Czyste owoce przełóż do słoików.

Następnie zagotuj wodę, dodaj do niej wszystkie składniki zalewy i gotową miksturą zalej czereśnie.

Pasteryzuj je przez 20 minut, w temperaturze 90 stopni.

Smacznego!

 

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia