Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Fasolka szparagowa w sosie musztardowym

Fasolka szparagowa w sosie musztardowym

Składniki: 50 dag fasolki szparagowej, 3 żółtka 2 łyżki musztardy kremskiej 2 łyżki masła 4...

Grzanki z jajkami w koszulkach na zielonych szparagach

Grzanki z jajkami w koszulkach na zielon…

Składniki: 4 jajka 8 zielonych szparagów łyżka octu łyżeczka cukru łyżeczka soli,

Czekoladowe ciasto z burakami

Czekoladowe ciasto z burakami

Ciasto: 400 g upieczonych i obranych buraków, 300 ml oleju z pestek...

Makaron ze szparagami

Makaron ze szparagami

Składniki: 200 g makaronu pełnoziarnistego 1 cukinia ząbek czosnku 1 pęczek białych szparagów (ok...

Colesław z młodej kapusty

Colesław z młodej kapusty

 Składniki: 1/2 główki młodej kapusty, 1-2 startych na grubych oczkach marchwi, 1 mała...

Carpaccio z buraka

Carpaccio z buraka

Skład: 6 buraków średniej wielkości (ok 1 kg), pęczek natki pietruszki, czosnek, cytryna, olej lniany,

 

  

Czego potrzebujesz?

  • 1 kg czereśni

Zalewa

  • szklanka wody
  • pół szklanki białego, wytrawnego wina
  • 50ml jasnego octu winnego
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżeczki otartej skórki pomarańczy
  • 4 goździki
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 6 ziaren pieprzu
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • szklanka cukru
  • pół łyżeczki soli

Przygotowanie czereśni na rauszu:

Czereśnie umyj i oczyść z ogonków oraz liści. Czyste owoce przełóż do słoików.

Następnie zagotuj wodę, dodaj do niej wszystkie składniki zalewy i gotową miksturą zalej czereśnie.

Pasteryzuj je przez 20 minut, w temperaturze 90 stopni.

Smacznego!

 

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia