Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Tureckie Pide

Tureckie Pide

Ciasto: 500 g mąki pszennej 50 ml letniej wody łyżeczka drobnej soli saszetkę...

Sernik na zimno z gruszkami

Sernik na zimno z gruszkami

 Składniki: 250g herbatników digestive 100 g masła 2 łyżki żelatyny w proszku 300 ml...

Sałatka z brokułem i komosą

Sałatka z brokułem i komosą

Składniki: 100g komosy ryżowej 1 brokuł 3 garście świeżych liści szpinaku 50g sera pleśniowego 4...

Gazpacho

Gazpacho

Składniki: 1 kg pomidorów 4 kromki chleba, 1 czerwona cebula, 1 ogórek, 4 ząbki czosnku,

Sałata masłowa z pesto bazyliowym

Sałata masłowa z pesto bazyliowym

Składniki: 1 główka sałaty masłowej, ser biały typu włoskiego, 2 jajka, 1 ogórek szklarniowy.

Gruszka w czerwonym winie

Gruszka w czerwonym winie

Składniki: 3-4 gruszek 150 g cukru 0,75 l czerwonego wina (najlepiej Beaujolais Novueau) 2...

 

  

Czego potrzebujesz?

  • 1 kg czereśni

Zalewa

  • szklanka wody
  • pół szklanki białego, wytrawnego wina
  • 50ml jasnego octu winnego
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżeczki otartej skórki pomarańczy
  • 4 goździki
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 6 ziaren pieprzu
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • szklanka cukru
  • pół łyżeczki soli

Przygotowanie czereśni na rauszu:

Czereśnie umyj i oczyść z ogonków oraz liści. Czyste owoce przełóż do słoików.

Następnie zagotuj wodę, dodaj do niej wszystkie składniki zalewy i gotową miksturą zalej czereśnie.

Pasteryzuj je przez 20 minut, w temperaturze 90 stopni.

Smacznego!

 

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia