Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Konfitura z cebuli

Konfitura z cebuli

Składniki: 200 g cebuli czerwonej lub białej, 150 ml czerwonego wina, 50 g...

Lekki deser malinowy

Lekki deser malinowy

Składniki: 400 g malin jogurt naturalny 400g 1 paczka płatków granola cukier brązowy

Ratatouille

Ratatouille

Składniki: 1 duży bakłażan, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 4 cukinie, 800 g pomidorów,

Krem czekoladowy z borówkami

Krem czekoladowy z borówkami

Składniki: 250g czekolady 100g cukru 5 jajek 250 ml śmietanki 12% 250 ml śmietanki 36%

Sałatka z kalafiora

Sałatka z kalafiora

Składniki: 1 mały kalafior 30 g rodzynek 20 g płatków migdałowych 2 łyżeczki...

Jajka marynowane w buraczkach

Jajka marynowane w buraczkach

Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo Marynata: 2 szklanki wody 60 ml octu 2 duże...

 

  

Czego potrzebujesz?

  • 1 kg czereśni

Zalewa

  • szklanka wody
  • pół szklanki białego, wytrawnego wina
  • 50ml jasnego octu winnego
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżeczki otartej skórki pomarańczy
  • 4 goździki
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 6 ziaren pieprzu
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • szklanka cukru
  • pół łyżeczki soli

Przygotowanie czereśni na rauszu:

Czereśnie umyj i oczyść z ogonków oraz liści. Czyste owoce przełóż do słoików.

Następnie zagotuj wodę, dodaj do niej wszystkie składniki zalewy i gotową miksturą zalej czereśnie.

Pasteryzuj je przez 20 minut, w temperaturze 90 stopni.

Smacznego!

 

 

Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia