Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Jajka marynowane w buraczkach

Jajka marynowane w buraczkach

Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo Marynata: 2 szklanki wody 60 ml octu 2 duże...

Pierogi z cukinią

Pierogi z cukinią

Ciasto: 2 szklanki mąki, szczypta soli, żółtko jajka, łyżka masła, 1/2 szklanki wrzącej wody.

Roladki z czereśniowym sosem

Roladki z czereśniowym sosem

Składniki: 1 polędwiczka 1/2 kg czereśni 1 łyżka cukru 1 łyżka octu balsamicznego szczypta cynamonu

Carpaccio z truskawek na szpinaku z bazylią

Carpaccio z truskawek na szpinaku z bazy…

Składniki: 500 g truskawek 200 g szpinaku garść liści bazylii, ocet balsamiczny grubo mielony pieprz

Tarta z cukinią

Tarta z cukinią

  Składniki ciasto: 200 g mąki, 100 g masła, 1/2 łyżeczki soli, 4 łyżki wody.

Tartaletki z kremem pâtissière

Tartaletki z kremem pâtissière

Składniki ciasto: 200 g mąki krupczatki 90 g cukru pudru 120 g zimnego...

 

  

Czego potrzebujesz?

  • 1 kg czereśni

Zalewa

  • szklanka wody
  • pół szklanki białego, wytrawnego wina
  • 50ml jasnego octu winnego
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżeczki otartej skórki pomarańczy
  • 4 goździki
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 6 ziaren pieprzu
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • szklanka cukru
  • pół łyżeczki soli

Przygotowanie czereśni na rauszu:

Czereśnie umyj i oczyść z ogonków oraz liści. Czyste owoce przełóż do słoików.

Następnie zagotuj wodę, dodaj do niej wszystkie składniki zalewy i gotową miksturą zalej czereśnie.

Pasteryzuj je przez 20 minut, w temperaturze 90 stopni.

Smacznego!

 

 

Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia