Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Gruszka w czerwonym winie

Gruszka w czerwonym winie

Składniki: 3-4 gruszek 150 g cukru 0,75 l czerwonego wina (najlepiej Beaujolais Novueau) 2...

Gofry z frużeliną śliwkową

Gofry z frużeliną śliwkową

Skład ciasta: 1 i ½ szklanki maki pszennej, 1 łyżka proszku do...

Aioli

Aioli

Składniki: 4 duże ząbki czosnku, 2 żółtka, 250 ml oliwy, 1 łyżka soku z...

Białe szparagi w sosie holenderskim

Białe szparagi w sosie holenderskim

Składniki: pęczek białych szparagów łyżeczka soli morskiej łyżeczka cukru 1/2 kostki masła 4 żółtka

Panna cotta

Panna cotta

Ciasto: 500 ml śmietanki 30 % 500 ml mleka 3,2 % 80 g...

Wielkanocne warzywne babeczki

Wielkanocne warzywne babeczki

Składniki: 8 jajek przepiórczych, mała puszka kukurydzy, mała puszka groszku, 1 marchewka, natka pietruszki,

Składniki:

  • 1 średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 duża papryka czerwona
  • 1 papryczka chilli
  • 1 puszka pomidorów bez skórki

29 lipiec 2015
 

Składniki:

  • 0,5 kg moreli
  • 25 g cukru żelującego
  • sok z 1/2 cytryny
  • 100 ml cydru
  • 100g cukru

29 lipiec 2015

Składniki:

  • 1 dojrzała brzoskwinia
  • 2 szklanki cydru
  • Crusta: sok z cytryny i cukier do przybrania szklanki

29 lipiec 2015

Składniki:

  • 300 g białej rzodkwi
  • 12 krewetek tygrysich
  • 5 łyżki sosu sojowego
  • 4 łyżki sake
  • 1 łyżka mirinu

29 lipiec 2015

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 100g masła
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany 18%
  • 2 łyżki cukru pudru

22 lipiec 2015

Składniki:

  • 3 żółtka jaj,
  • 80 g cukru,
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 200 g świeżych jagód

22 lipiec 2015

Składniki:

  • 0,5 kg jagód
  • 2 garście świeżej mięty
  • 1/2 cytryny
  • 2 łyżki cukru
  • 150 ml śmietanki 30%

22 lipiec 2015

Składniki:

  • 500 g agrestu
  • 2 cebule dymki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 papryczki chili
  • 15 g rodzynek

22 lipiec 2015

Składniki:

  • 2 kg truskawek
  • 70 dkg agrestu
  • 1 szklanka cukru

22 lipiec 2015

Składniki:

  • 1 zielony kalafior
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki masła
  • 1 i 1/2 szklanki mleka
  • 80 g startego żółtego sera

22 lipiec 2015
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia