Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Letnia sałatka z cukinii na zimowe dni

Letnia sałatka z cukinii na zimowe dni

Składniki: 3 kg cukinii 0,5 kg cebuli 1 papryka...

Konfitura agrestowo-truskawkowa

Konfitura agrestowo-truskawkowa

Składniki: 2 kg truskawek 70 dkg agrestu 1 szklanka cukru

Lody jagodowe

Lody jagodowe

Składniki: 3 żółtka jaj, 80 g cukru, 200 ml śmietanki 30% 200 g...

Żeberka z gruszkami

Żeberka z gruszkami

Składniki: 1 kg żeberek, 1 słoik gruszek w zalewie słodko-kwaśnej (przepis poniżej), oliwa, sól, pieprz,

Omlet z warzywami

Omlet z warzywami

Składniki: 1/2 cebuli 1/2...

Czekoladowe ciasto z burakami

Czekoladowe ciasto z burakami

Ciasto: 400 g upieczonych i obranych buraków, 300 ml oleju z pestek...

Składniki:

  • 1 kefir,
  • 2 ogórki,
  • 4 ząbki czosnku,
  • pęczek rzodkiewek,
  • pęczek koperku,

10 czerwca 2015

Składniki:

  • 1 kg pomidorów
  • 4 kromki chleba,
  • 1 czerwona cebula,
  • 1 ogórek,
  • 4 ząbki czosnku,

12 listopada 2014

Składniki:

  • 1 brokuł (większy)
  • 2 ziemniaki
  • 1 mały por
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła

27 sierpnia 2015

Składniki:

  • 1 cebula
  • 1/4 bulwy selera
  • 1 por (biała część)
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka masła

27 maja 2015

Składniki:

  • 3 łyżki masła
  • 2 duże pory
  • 1 cebula
  • 3 ziemniaki
  • 1,5 litra bulionu warzywnego

1 kwietnia 2015

Składniki:

  • 0,5 kg kapusty kwaśnej
  • 25 dkg wędzonych żeberek
  • 15 dkg boczku wędzonego
  • kostka bulionowa
  • cebula

10 grudnia 2014

Składniki:

  • 1 marchewka
  • 1 por
  • 1/4 bulwy selera
  • 10 suszonych grzybów Mung
  • 1,5 l bulionu drobiowego

20 maja 2015

Składniki:

  • 1 główka kapusty włoskiej,
  • 50 dag ziemniaków,
  • 30 dag mięsa wołowego (polędwica)
  • 1 pęczek włoszczyzny,
  • garść suszonych grzybów,

25 listopada 2014

Składniki:

  • 1 seler,
  • oliwa,
  • 1 litr wody
  • ser pleśniowy,
  • kostka rosołowa,

25 listopada 2014

Składniki:

  • 1 pęczek botwiny
  • 2 górki kiszone
  • 1 litr kefiru lub zsiadłego mleka
  • 200 ml kwaśnej śmietany 18 %
  • 1 łyżka soku z cytryny

20 maja 2015

Składniki:

  • 4 cebule,
  • wywar rosołowy,
  • 3 łyżki mąki,
  • 250 ml białego wina,
  • tymianek,

28 października 2014

Składniki:

  • 500 g białej kiełbasy
  • włoszczyzna
  • 1 cebula
  • 1 korzeń chrzanu – 150 g lub chrzan tarty ze słoika (cały mały słoiczek)
  • 1 liść laurowy

25 marca 2015

Składniki:

  • 50 dag wołowiny,
  • 30 dag ziemniaków,
  • 2 marchewki,
  • 1/3 selera średniego selera,
  • 1 papryka czerwona,

4 grudnia 2014

Składniki:

  • 500g patatów
  • 30 g masła
  • 1 cebula posiekana
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • łyżeczka startego korzenia imbiru

10 marca 2015

Składniki:

  • 1 kg wydrylowanej i obranej dyni,
  • 1 puszka mleka kokosowego,
  • ½ szklanki bulionu,
  • 1 cebula,
  • ½ ząbka czosnku,

28 października 2014

Składniki:

  • 500 g ziemniaków
  • 8 zielonych szparagów
  • 250 ml śmietany 30%
  • 1 łyżka masła
  • 1litr bulionu

3 czerwca 2015

Składniki:

  • 2 pęczki białych szparagów
  • 1 szklanka bulionu
  • 1/2 szklanki śmietany 18% do zup
  • łyżka masła
  • 2 żółtka

29 kwietnia 2015

Składniki:

  • 70 dag marchwi,
  • 1 cebula,
  • natka pietruszki
  • korzeń imbiru wielkości orzecha włoskiego,
  • ½ puszki mleka kokosowego

5 listopada 2014

Składniki:

  • 1 pęczek włoszczyzny bez kapusty,
  • 30 dag wołowiny z kością,
  • 4 pomidory,
  • 1 strąk chili (lub 1 strąk papryki słodkiej),
  • 1 duża cebula,

28 października 2014

Składniki:

  • 60 dag ryby (najlepiej dorsz + łosoś),
  • 1 litr bulionu (najlepszy jest bulion rybny),
  • 2 marchewki,
  • 2 ziemniak1,
  • ½ selera,

28 października 2014
Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia