Składniki :

– 1 kg pomidorów
– 4 kromki chleba
– 1 czerwona cebula
– 1 ogórek
– 4 ząbki czosnku
– 1 czerwona słodka papryka
– 5 łyżek oliwy
– 3 łyżki białego octu winnego
– papryczka chili
– sól, pieprz

Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skóry. Obierz ogórka. Cebulę pokrój w kostkę. Rozdrobnij czosnek. Paprykę słodką oczyszczamy z nasion. Odłóż dwa pomidory, 1/3 ogórka, pół cebuli, pół papryki i pokrój w drobną kosteczkę. Resztę warzyw, czosnek i papryczkę chili zmiksuj z namoczonym chlebem, oliwą, octem, solą i pieprzem. Zmiksowaną zupę schłodź przez kilka godzin. Podawaj posypaną pokrojonymi warzywami.

Podziel się: