Składniki:

– 250 g ziemniaków
– 4 łyżki oliwy
– 4 łyżki słodkiej kukurydzy
– 5 suszonych pomidorów
– 3 łyżki natki pietruszki
– ząbek czosnku
– 6 jajek
– sól, pieprz

Ziemniaki obierz i podgotuj 10 min. w osolonej. Odsącz i pokrój w talarki o grubości 0,5 cm. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć ziemniaki i podpiecz na lekko brązowy kolor przez ok. 5 minut. Dodaj słodką kukurydzę i pomidory i chwilę podgrzej. Posiekaj suszone pomidory, czosnek i natkę pietruszki. Jajka roztrzep, dodaj czosnek i natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem. Mieszaniną jajeczno-warzywną zalej ziemniaki z kukurydzą i pomidorami. Odczekaj do ścięcia ok. 5 min., a następnie przewróć, przykrywając talerzem patelnię od góry. Przypiekaj do ścięcia jeszcze ok. 3 min.

Podziel się: