Składniki
Ciasto
350 g mąki
30 g mąki ziemniaczanej
150 g masła
2 łyżki kwaśnej śmietany
1 żółtko
Farsz
1 cebula
250 g posiekanej kapusty kiszonej
100 g pieczarek
30 ml oleju
Sól, pieprz
Jajko do smarowania przed pieczeniem

Farsz
Kapustę gotuj 5-10 minut w małej ilości wody, odsącz i drobno siekamy. Cebulę podsmaż i dodaj pokrojone pieczarki. Do cebuli i pieczarek dodaj kapustę, lekko całość podsmaż, dopraw solą i pieprzem. Odstaw do przestudzenia.
Ciasto
Mąkę przesiej, dodaj sól, masło i pozostałe składniki. Zagnieć i odstaw na 1 godzinę do lodówki Następnie ciasto rozwałkuj. Wykrój kształt jaki chcesz osiągnąć. Nałóż farsz, sklej i posmaruj jajkiem. Piecz ok. 15 min. w temperaturze 180-200 oC.

