Składniki:
-1,5 szklanki mąki
-0,5 szklanki cukru
-0,5 szklanki mleka
-50 g drożdży
-1 jajko
-100 g margaryny
-0,5 tabliczki czekolady
-2 jabłka

Drożdże rozpuść w ciepłym mleku z łyżeczką cukru. Odstaw do wyrośnięcia. Margarynę rozpuść i odstaw do ostygnięcia. Jabłka pokrój w kosteczkę, czekoladę połam na małe kawałki. Jajko ucieramy z resztą cukru. Do drożdży dodaj mąkę, utarte jajko z cukrem, margarynę. Mieszaj łyżką wtłaczając jak najwięcej powietrza. Ciasto odstaw do wyrośnięcia, około 40 minut. Do wyrośniętego ciasta dodaj czekoladę i jabłka. Włóż do papilotek. Piecz około 30 minut w temperaturze 180 oC.

Podziel się: