Składniki
– 1 kapusta włoska
– 500 g mielonego mięsa z piersi kurczaka
– 250 g krewetek koktajlowych
– 1/2 papryczki chili
– 2 jajka
– 2 ząbki czosnku
– sos sojowy
– pęczek natki pietruszki
– 3/4 szklanki kuskus
– bulion
– sól, pieprz

Do garnka z gotującą się wodą włóż liście kapusty, lekko posól i gotuj przez 2 minuty. Liście kapusty odcedź i osusz. Wytnij twardą, środkową część każdego liścia. Kuskus zalej bulionem. Mięso i krewetki włóż do miski, dodaj chili, jajka, napęczniały kuskus, posiekany czosnek, posiekaną natkę pietruszki, dopraw delikatnie solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Nałóż farsz na każdy liść i zawiń gołąbki, zakładając boki kapusty na siebie. Ułóż łączeniem do dołu w garnku do gotowania na parze. Gotuj pod przykryciem przez 20 minut. Gołąbki ułóż na talerzu, posyp pozostałą posiekaną papryczką chili.
Podaj na sposób sushi z sosem sojowym w oddzielnej miseczce.