Składniki:
– 1 pierś z kurczaka
– oliwa, gałązka świeżego rozmarynu
– sól, pieprz
– 150 g bezpestkowego winogrona
– 1 kiwi
– 6 truskawek
– 4 łodygi selera naciowego
– 80 g jogurtu naturalnego
– 1 łyżka majonezu
– 1 łyżeczka pokrojonej świeżej mięty
– 1 łyżeczka czarnuszki

Pierś z kurczaka umyj, oczyść i posyp solą i pieprzem. Ułóż na foli aluminiowej, skrop oliwą i dodaj gałązkę świeżego rozmarynu. Piecz ok. 30 min. w temperaturze 180oC. Po upieczeniu pierś ostudź. Najlepiej upiecz ją dzień wcześniej. Upieczoną pierś pokrój w kostkę. Winogron przekrój na pół, wzdłuż, kiwi pokrój w kostkę, truskawki pokrój na cztery części. Seler naciowy obierz i pokrój na 1 cm kawałki.
Sos – jogurt wymieszaj z majonezem dopraw solą i pieprzem.
Wszystkie pokrojone składniki ułóż na półmisku. Polej sosem i posyp posiekaną miętą i czarnuszką

