Składniki:

– 4 duże pieczarki
– 1 cebula
– 2 ząbki czosnku
– 1 papryka zielona
– 1 papryka czerwona
– 1 papryczka chilli
– 1 łyżka masła
– 2 łyżki oliwy
– pęczek bazylii
– 1 łyżka posiekanej natki z pietruszki
– 100 g sera feta
– sól, pieprze

Pieczarki umyj, obierz, wytnij nóżki. Papryki oczyść i pokrój w drobną kostkę. Cebulę posiekaj, zeszklij ze zmiażdżonym  czosnkiem i posiekaną chili na maśle z dodatkiem oliwy. Dodaj paprykę, pokrojone nóżki pieczarek i duś ok. 10 min. Dodaj posiekaną bazylię. Przypraw solą i pieprzem. Ser feta pokrój w kostkę i delikatnie wmieszaj w masę. Kapelusze pieczarek wypełnij farszem. Zapiekaj ok. 20 min w temp. 170ᵒC.

Podziel się: