Składniki:
– 1 papryka czerwona
– 1 papryka żółta
– 1 cukinia
– 1 bakłażan
– 1 koper włoski (fenkuł)
– 5 szalotek
– 4 ząbki czosnku
– sól morska
– opakowanie sera koziego 100 g
– oliwa
– szczypiorek
Sos
– 4 łyżki oliwy
– garść listków bazylii
– sok z połówki cytryny

Pokrój warzywa na duże kawałki i włóż do naczynia żaroodpornego. Polej oliwą, posyp solą i rozdrobnionym czosnkiem. Wymieszaj. Piec 20 min. w temperaturze 200 oC. Wyciągnij z piekarnika. Ułóż na wierzchu pokrojony ser. Włóż ponownie do piekarnika i piec około 5 minut, aż do roztopienia się sera. Składniki sosu połączyć i miksować do jednolitej konsystencji. Warzywa polej sosem i posyp pokrojonym szczypiorkiem.

