Składniki:
– opakowanie jarmużu 200 g
– opakowanie pomidorów koktajlowych 250 g
– opakowanie sera pleśniowego lub sera typu bałkańskiego
– łuskane, prażone pestki dyni 150 g
– garść łuskanych orzechów włoskich
Sos:
– 2 łyżki musztardy
– 2 łyżki miodu
– sok z połówki cytryny
– 2 łyżki oliwy z oliwek
– sól, pieprz

Jarmuż umyj, obierz z twardych części i łodyg. Wrzuć do miski. Pomidory koktajlowe przekrój na pół, wrzuć do miski. Ser pleśniowy pokrój w drobną kostkę i dodaj do pozostałych składników w misce. Pestki dyni przypraż na suchej patelni. Posyp wierzch sałatki pestkami dyni i orzechami włoskimi. Wymieszaj składniki sosu (oliwę, cytrynę, musztardę, miód, sól i pieprz) i odłóż do lodówki na 15 minut. Polej sałatkę 5 min. przed podaniem.