Składniki:
– 500 g wątróbki indyczej lub kurzej
– 2 brzoskwinie
– 1 pomarańcza
– sól, pieprz
– olej do smażenia
– 3 łyżki mąki
– 5 gałązek świeżego tymianku

Wątróbkę oczyść i wymocz prze 1h w mleku. Pomarańczę wyfiletuj, sok powstały z filetowania pozostaw. Wątróbkę odsącz i oprósz mąką. Obsmaż z obu stron na gorącym oleju. Po usmażeniu wątróbki przypraw solą i pieprzem. Dodaj pomarańczę i chwilę duś na wolnym ogniu, podlej sokiem z pomarańczy i dodaj świeży tymianek. W tym czasie pokrojoną w łódeczki brzoskwinię ze skórką podsmaż na oddzielnej patelni, aż się zarumieni, ale nie powinna się rozpadać, przypraw pieprzem i świeżym tymiankiem. Tak przygotowaną brzoskwinię przełóż do wątróbki.

