Składniki:

– 3 papryki (każda w innym kolorze)
– 4 pomidory
– 2 cebule
– 2 kiełbasy mocno wędzone
– olej
– sól, pieprzem
– mielona słodka papryka

Do garnka o grubym dnie wlej 3 łyżki oleju. Cebulę pokrój w pióra i wrzuć na rozgrzany olej. Zeszklij, pilnuj, aby się nie przypaliła. Paprykę wydrąż, pokrój w paseczki i dodaj do cebuli. Smaż razem ok. 10 min. Pomidory sparz i obierz ze skóry, pokrój w ósemki. Na oddzielnej patelni podsmaż kiełbasę pokrojoną w krążki. Gdy kiełbasa przyrumieni się dodaj do leczo. Następnie dodaj pomidory, paprykę w proszku. Duś ok. 15 min. Przypraw solą i pieprzem. Podaj ze świeżym pieczywem

Podziel się: