Składniki:

– 4 duże cebule
– 100 g wędzonego boczku
– 150 g boczniaków
– 3 łyżki oleju
– sól i pieprz
– 4 łyżki śmietanki
– 4 jajka
– pomidory koktajlowe

Cebule obierz, umyj i odetnij wierzchy. Gotuj przez 20 min. w osolonej wodzie. Odcedź. Wydrąż tak, aby pozostały tylko dwie zewnętrzne warstwy. Miąższ z dwóch cebul drobno posiekać. Grzyby umyj. Razem z boczkiem pokrój w drobną kostkę. Dodaj farsz cebulowy i podsmaż na oleju. Dopraw solą i pieprzem. Masą wypełnij cebule, polej śmietaną i do każdej cebuli wbij po jajku. Cebule piecz ok. 25 min. w 200oC. Podaj z sałatą i pomidorami.

Podziel się: