Składniki:

– 8 jajek przepiórczych
– mała puszka kukurydzy
– mała puszka groszku
– 1 marchewka
– natka pietruszki
– 0,5 l bulionu warzywnego
– 3 łyżki żelatyny

Jajka przepiórcze ugotuj (3-4 minuty), ostudź i obierz ze skorupek. Marchew ugotuj i pokrój w kostkę oraz cienkie krążki. Żelatynę zalej 3 łyżkami zimnej wody i odstaw do  spęcznienia. Następnie dodaj 3 łyżki wrzątku, wymieszaj i dodaj do gorącego bulionu. Przygotuj 4 foremki silikonowe. Na dno każdej wlej  po 2 łyżki bulionu, a następnie ułóż po dwa przekrojone jajka przepiórcze, listek natki pietruszki i znów zalej kilkoma łyżkami bulionu. Ułóż pozostałe warzywa według uznania. Zalej bulionem i wstaw do lodówki. Gdy całość stężeje, babeczki są gotowe do serwowania. Podawaj z odrobina soku cytryny lub octu winnego.

Podziel się: