Składniki:

– 2 jajka
– kilka liści sałaty lodowej
– ½ paczki roszponki
– kilka rzodkiewek
– pół ogórka szklarniowego
– 1 papryczka chili
– 100 g sera feta
– kiełki brokuła
– kiełki rzodkiewki
– szczypiorek
– sól i pieprz

Składniki sosu:

– 2 łyżki musztardy miodowej
– 2 łyżki majonezu
– 2 łyżki soku z cytryny
– 1 łyżka miodu
– 2 łyżki oliwy z oliwek
-1 łyżka sera typu feta

Jajka ugotuj. Sałatę i roszponkę opłucz, osusz, ułóż na dużym talerzu lub płaskiej misce.
Dodaj pokrojone rzodkiewki, obranego i pokrojonego ogórka oraz posiekaną papryczkę chili. Dopraw solą i pieprzem. Ułóż pokrojone na ćwiartki jajka i pokrojoną w kosteczki fetę. Posyp szczypiorkiem i kiełkami. W miseczce wymieszaj wszystkie składniki do sosu używając blendera lub miksera. Całość polej sosem.

Podziel się: