Składniki:

– 50 dag wołowiny
– 30 dag ziemniaków
– 2 marchewki
– 1/3 selera średniego selera
– 1 papryka czerwona
– 1 papryka żółta
– 3 pomidory
– 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego
– 1 cebula
– 4 ząbki czosnku
– sól, pieprz, papryka, kminek mielony
– 1,5 l bulionu wołowego

Warzywa i mięso pokrój w kostkę. Cebulę usmażyć na rozgrzanym tłuszczu i dodaj mięso. Smaż aż się zarumieni, a następnie podlej bulionem i duś 15 min. Marchewkę i seler pokrój w kostkę i podsmaż na lekko złoty kolor. Dodaj do mięsa i wlej resztę bulionu oraz ziemniaki. Duś ok. 30 min. aż mięso będzie miękkie. Następnie dodaj pokrojone w kostkę pomidory bez gniazd nasiennych, koncentrat pomidorowy, papryki pokrojone w kostkę oraz zmiażdżony czosnek i kminek. Całość jeszcze chwilę gotuj, aż papryka i pomidory będą miękkie, a następnie dopraw solą i pieprzem.

Podziel się: