Nie ma nic lepszego niż lokalne produkty!
Chociaż Wielkopolska głównie kojarzona jest z ziemniakiem to mamy zdecydowanie więcej wyrobów, którymi możemy się pochwalić. Z pewnością należą do nich Jabłka Wielkopolskie!
Aż 15 tysięcy ton rocznie produkują nasi lokalni Sadownicy z Koła Sadowników Wielkopolskiego Związku Ogrodniczego, którzy dokładają wszelkich starań, aby jabłka były najwyższej jakości. Jest w czym wybierać, bo mamy ich aż 15 odmian!
Jabłka Wielkopolskie idealnie nadają się do schrupania w formie przekąski, czy wyciśnięte w soku. Można użyć je na przetwory, do gotowania, czy pieczenia. W skrócie – tak, jak lubisz!
A my jesteśmy bardzo ciekawi, pod jaką postacią jabłka goszczą na wielkopolskich stołach. Dlatego ogłaszamy konkurs na potrawę z wykorzystaniem Jabłka Wielkopolskiego. Do wygrania jest aż 10 skrzyń pełnych jabłek oraz akcesoriów kuchennych.
